Του Βασίλη Χιώτη

Μεταξύ των αναμνηστικών που δώρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους επίσημους προσκεκλημένους για τον εορτασμό της ελληνικής επανάστασης, ήταν και το «Σάλπισμα Πολεμιστήριον» του Αδαμάντιου Κοραή.

Σε ένα σημείο του αναφέρει:
« Η διχόνοια ολίγον κατ’ ολίγον έκαμε μικρόψυχους τους μεγαλόψυχους Έλληνας, κατέστησε τους σοφούς άφρονας, εδίωξεν από τας καρδίας των την αγάπην της πατρίδος και έθηκεν εις αυτής τον τόπον, την δίψαν των ηδονών και του πλούτου, εφυγάδευσεν τον ενθουσιασμόν της ελευθερίας και έφερεν την μικροπρέπειαν, την κολακείαν, το ψεύδος, την απάτην και της απάτης τα βδελυρά παρακολουθήματα».

Θα πρέπει να το διαβάσουν και να το αποστηθίσουν, όσοι ακόμα και την χθεσινή τους μέρα την αφιέρωσαν στη γκρίνια, τη μιζέρια και την κακομοιριά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Την μέρα που η Ελλάδα τιμήθηκε από ολόκληρο τον πλανήτη βάφοντας στα γαλανόλευκα τα εμβληματικότερα μνημεία του, ορισμένοι στην Ελλάδα εξακολουθούσαν να μεμψιμοιρούν, για την ποιότητα της στρατιωτικής παρέλασης και τις επιλογές του μενού, στο επίσημο δείπνο.

Την ημέρα που οι εικόνες από την Εθνική Πινακοθήκη και την έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη κέρδιζε μια κυρίαρχη θέση σε σχεδόν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάποιοι αναζητούσαν αφορμές για κριτική και μουρμούρα.

Λίγοι ευτυχώς. Αλλά αρκετοί για τους προσέξουμε και να τους ξεχωρίσουμε. Όπως ξεχωρίζουμε ευτυχώς ακόμα, της απάτης τα βδελυρά παρακολουθήματα…