Τα χειρότερα έπονται

Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έλθει ακόμα…  

Λένε ότι σε κάθε χωρισμό, σχεδόν ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας.

Αλλά η αλήθεια είναι, ότι σε κάθε χωρισμό την κύρια ευθύνη την φέρει ένας!

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, την κύρια ευθύνη του διαζυγίου την φέρει ο πρόεδρός του.

Ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να ήταν εκείνος που θα έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο για να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο.

Πράγματι τα στελέχη που αποχώρησαν δεν τον αναγνώρισαν ποτέ ως αρχηγό τους.

Αλλά κι ο ίδιος έκανε τα πάντα για να ξεμπερδέψει μαζί τους μια ώρα νωρίτερα.

«Δεν είναι μια χαρούμενη μέρα για μένα», δήλωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο οποίος προχθές αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία για να εκβιάσει την αποχώρηση των διαφωνούντων. Κι αφού νωρίτερα είχε προσβάλει όλα τα «ιερά και τα όσια» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Από την πρώτη στιγμή ο νέος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δίνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει που βρίσκεται και τι του ξημερώνει.

«Σήμερα κλείνει ο κύκλος της εσωστρέφειας» δήλωσε, σαν να έχει «δεμένους» τους 36 βουλευτές που του απέμειναν στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Σαν να μην γνωρίζει ότι ορισμένοι από αυτούς είναι έτοιμη να πηδήξουν την μάντρα που τους χωρίζει από τους πρώην συντρόφους τους, μόλις διαπιστώσουν ότι η ηγετική ομάδα θα πορευτεί μόνο με τους δικούς της. 

Σαν να μη γνωρίζει ότι ορισμένοι (ιδιαίτερα από την Θεσσαλία και την Βόρεια Ελλάδα) είναι σχεδόν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν όσους αποχώρησαν ήδη 

Σαν να μη γνωρίζει πως κι ο Αλέξης Τσίπρας που τον στήριζε μέχρι τώρα, μάλλον στο εξής θα προτιμήσει να συνταχθεί με τα πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησής του, παρά με τον διάδοχό του που τα έκανε θάλασσα μέσα σε δυο μήνες.

Σαν να μη γνωρίζει, ότι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αδύναμος, είναι κι άλλα κόμματα έτοιμα να τον λεηλατήσουν. 

Αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γνωρίζει πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα και στην ελληνική πολιτική σκηνή. Νομίζει ότι επειδή ένα φεγγάρι μίλησε με δυο συνεργάτες του Μπάιντεν, έχει τα προσόντα του πρωταγωνιστή του house of cards.

Και για αυτούς τους λόγους, ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει ότι τα χειρότερα δεν έχουν έλθει ακόμα…