Του Βασίλη Χιώτη


Για το τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, δεν χρειάζεται να γίνει και καμιά σπουδαία έρευνα. Αρκεί να δει κανείς τι έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες.
Μέσα σε δεκαπέντε μέρες λοιπόν πληροφορηθήκαμε:
**Ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τον Ανδρέα Βγενόπουλο για να μην τον κυνηγήσουν οι δικαστές. Είναι το ίδιο πρόσωπο, που χάλασε τον κόσμο να παραμείνει στη θέση της παρότι το Σύνταγμα το απαγόρευε. Κι επειδή δεν το κατάφερε, ο τότε πρωθυπουργός την έκανε μετά σύμβουλό του και στην συνέχεια πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού!
***Ότι σύμφωνα με την στενή φίλη της Βασιλικής Θάνου, που εκβίαζε τον Ανδρέα Βγενόπουλο, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν εκείνη που επέβαλλε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον Μίμη Παπαγγελόπουλο, και τον εαυτό της ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό, όταν κατέρρευσε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παπαγγελόπουλος, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του άρχισε να απειλεί και να εκδιώκει τους δικαστικούς που δεν υπηρετούσαν τις επιδιώξεις και τις επιθυμίες του ιδίου και της Βασιλικής Θάνου, που συμπτωματικά συνέπιπταν με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της τότε κυβέρνησης.
***Ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, εκδιώχθηκε κακήν κακώς  επειδή αρνιόταν να καταθέσει στη Βουλή τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες αποφυλακιζόταν κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για βαριά αδικήματα, αλλά κι «έπεφταν στα μαλακά» επιχειρηματίες που είχαν κατηγορηθεί για δωροδοκία.
Όταν τα ακούς όλα αυτά, αντιλαμβάνεσαι γιατί εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Παύλος Πολάκης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου προτείνουν στις κομματικές εκδηλώσεις, την επόμενη φορά να ξεκινήσουν με «γιουρούσια» στη Δικαιοσύνη και με τοποθέτηση Συριζοφρουρών για να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας.
Όχι γιατί δεν το επιχείρησαν την πρώτη φορά. Αλλά γιατί δεν το επέτυχαν επειδή ήταν ερασιτέχνες και προσπαθούσαν με προχειροδουλειές και κουκουλοφόρους μάρτυρες να σπιλώσουν και να εξοντώσουν όποιον τους αντιστεκόταν.
Συριζοφρουροί στην Δικαιοσύνη λοιπόν υπήρξαν από την πρώτη μέρα που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ήταν άπειροι, άξεστοι και ανίκανοι και δεν κατάφεραν τίποτα άλλο από το να εκθέσουν τον εαυτό τους και να τρέχουν τώρα οι ίδιοι στους ανακριτές…