Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ, μια οικογενειακή υπόθεση των Κασσελάκηδων!

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ευτυχώς, μόνος σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Εκτός από την προσωπική του οικογένεια, τον σύντροφο του, υποστηρίζεται από τους γονείς του και κυρίως από τον επιχειρηματία πατέρα του

Ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα σε προβληματική κατάσταση, μετά από δυο οδυνηρές ήττες, βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής, σε ασφαλή χέρια! Πέρασε στη διοίκηση της οικογένειας Κασσελάκη, μιας εφοπλιστικής οικογένειας που αν μη τι άλλο ξέρει από μάνατζμεντ! Θα δοκιμαστεί και στο πολιτικό-κομματικό πεδίο. Το θεμα είναι να κατέχεις την τέχνη του «Διοικείν». Πόσο μάλλον όταν η οικογένεια Κασσελάκη βρίσκεται εντός του «Επιχειρείν».

Δεν πρόλαβε ο Στ. Κασσελάκης να παραλάβει τα κλειδιά της Κουμουνδούρου και τους κωδικούς των πυρηνικών του ΣΥΡΙΖΑ από τον απερχόμενο Α. Τσίπρα και έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Η αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, πρώτη προτεραιότητα. Το κόμμα πάσχει, ο Στέφανος, με τη λαϊκή εντολή «Άλλαξε τα όλα» έτοιμος να κάνει όσα «πρέπει».

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ευτυχώς, μόνος σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Εκτός από την προσωπική του οικογένεια, τον σύντροφο του, υποστηρίζεται από τους γονείς του και κυρίως από τον επιχειρηματία πατέρα του. Η εμπειρία του επιχειρηματία πατέρα Θεόδωρου Κασσελάκη με βεβαιότητα θα συμβάλλει στην τακτοποίηση των εσωκομματικών θεμάτων.

Άλλωστε, οι πρώτες δηλώσεις του μπαμπά Κασσελάκη, μόλις ο γιος του, αναδείχθηκε νικητής στις εσωκομματικές εκλογές, εστίασαν στο επίμαχο ζήτημα:
«Τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι προτεραιότητα. Πρέπει να τακτοποιηθούν τα πράγματα»!

Η οικογένεια Κασσελάκη ξέρει να ιεραρχεί τις προτεραιότητες. Και αρχίζει από μηδενική βάση. Ο κύριος Θεόδωρος σήκωσε μανίκια. Στοχοπροσηλωμένος στην επιτυχία του Προέδρου παιδιού του ανέλαβε ήδη. Επιστρέφοντας από το Μαϊάμι, όπου θα ταξιδέψουν ο Στέφανος κι ο σύντροφος του για να φέρουν στην Αθήνα τα χειμωνιάτικα ρούχα τους, ο αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης θα έχει βρει στρωμένη κατάσταση.

Πολύ καλά νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει πια την φροντίδα της Οικογένειας Κασσελάκη. Θέσεις ευθύνης στην κομματική λειτουργία αναλαμβάνουν ήδη στελέχη του κόμματος που εμπιστεύθηκαν τον Στέφανο Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή, όταν τίποτε δεν προδιέγραφε την επιτυχή του κατάληξη,

Ήδη πήραν τη θέση τους τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Κασσελάκη ανέλαβε ο Μανώλης Καπνισάκης. Πληροφορίες τον φέρουν δικηγόρο της οικογένειας Κασσελάκη. Ο Μ. Καπνισάκης έχει κι άλλη ιδιότητα. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος του Π. Πολάκη.

Χρέη εκπροσώπου του κόμματος ανατέθηκαν στη Δώρα Αυγέρη, δημοσιογράφο, πρώην βουλευτή. Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα διευθύνει ο εξάδελφος Τσίπρα, Γιώργος, πρώην βουλευτής. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δίδονται στη δημοσιότητα ούτε ο έμπιστος Π. Πολάκης, ο οποίος πήρε στην πλάτη του τον Κασσελάκη, θα μείνει εκτός κάποιου ρόλου. Λέγεται πως θα συνεχίσει στον τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα έχει και αρμοδιότητες στην Κ.Ο. χωρίς να διευκρινιστεί το αντικείμενο.

Ο Δ. Βίτσας, της αριστερής πτέρυγας του κόμματος διαφωνεί. «Διαφορετικό να μανατζάρεις μια εταιρεία και διαφορετικό μια πολιτική οργάνωση», λέει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να είσαι ικανός να διοικήσεις ένα κόμμα», προσθέτει.

Η νέα εποχή για τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίχτηκε διάπλατα πλέον. Κυρίαρχη είναι η αίσθηση σε όλους ότι ο Α. Τσίπρας θα διατηρήσει την υψηλή επιστασία στο κόμμα. Θα υπάρχει πάντα το «μάτι» του.

Όμως και η Οικογένεια Κασσελάκη, έχοντας ενταχθεί στην πολιτική οικογένεια της Αριστεράς και με την ανάδειξη πια του Στέφανου ως ηγέτη της παράταξης περνά στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Τα καλύτερα έπονται...