Κλείσιμο

Στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ

Από την συζήτηση στη Βουλή, πιθανότατα θα έχουν οφέλη και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, σε βάρος του τρίτου, που για τελευταία φορά θα εμφανιστεί ακέφαλο στην εθνική αντιπροσωπεία.

Από χθες το μεσημέρι που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πολλοί υποστηρίζουν ότι η κίνησή του αυτή δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα του αποφέρει κανένα πολιτικό όφελος.


Κάνουν λάθος όσοι το υποστηρίζουν.


Πρώτα από όλα, δεν θα μπορούσε να μην το κάνει. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά την επιστολή που έλαβε ο κ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, αν δεν κατέθετε πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα προκαλούσε τον πολιτικό διασυρμό του, υποστηρίζοντας ότι φοβήθηκε την συζήτηση, λόγω των αποκαλύψεων του Χρήστου Καλογρίτσα.
Ταυτόχρονα, η πρόταση δυσπιστίας, είναι ένα όπλο που έχει στην φαρέτρα του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να περιχαρακώσει το εκλογικό του σώμα. Ε, αν δεν το κάνει και λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή, πότε θα το κάνει;


Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ανακατάληψη των υψωμάτων της εξουσίας, διότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να τον επιτύχει. 
Ο πραγματικός στόχος του κ. Τσίπρα, είναι να διατηρήσει το ποσοστό του 2019 για να μην αμφισβητηθεί μετά τις εκλογές. Κι αν είναι δυνατόν να κλέψει κι άλλους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ.
Η συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας, είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχει ο κ. Τσίπρας να μονομαχήσει με τον πρωθυπουργό και να μην είναι παρών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι η τελευταία ευκαιρία του να εμφανιστεί ως επικεφαλής του μετώπου της κεντροαριστεράς, πριν ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλάβει την θέση του στη Βουλή.

Ανάλογες προσδοκίες έχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συζήτηση. Στόχος του δεν είναι μόνο η εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ενταφιασμός της υπόθεσης των υποκλοπών. Στόχος του είναι και η προσέγγιση των μετριοπαθών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα και θέλει τώρα να κεφαλαιοποιήσει στην Βουλή, απόντος του αρχηγού του.


Συνεπώς από την συζήτηση στη Βουλή, πιθανότατα θα έχουν οφέλη και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, σε βάρος του τρίτου, που για τελευταία φορά θα εμφανιστεί ακέφαλο στην εθνική αντιπροσωπεία.


Κι αν πληγούν κι απογοητεύσουν τους ψηφοφόρους τους, θα το κατορθώσουν μόνο αν υπερβάλλουν στις κορώνες και στις ακρότητες, που σίγουρα θα παρακολουθήσουμε σήμερα και αύριο…