Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη

Τώρα που βγάζουμε τις μάσκες και μπορούμε να πηγαίνουμε στα ταβερνάκια με ολόκληρη την παρέα μας, τα ερωτήματα που μας απασχολούν είναι:

-Υπάρχει περίπτωση να ξαναζήσουμε μέρες καραντίνας από το Φθινόπωρο;
-Θα ξαναζήσουμε καταστάσεις συναγερμού με πολλά κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους;

Τις απαντήσεις, τις δίνουν ήδη οι ειδικοί. Καραντίνα δεν θα ξαναζήσουμε. Διότι με εμβολιασμένο περίπου το 70% του ελληνικού πληθυσμού, θα έχουμε ένα επίπεδο ασφάλειας που δεν θα χρειάζεται να κλειστούμε στο σπίτι.

Αλλά με το 30% να αδιαφορεί ακόμα και σήμερα να προγραμματίσει ραντεβού για εμβολιασμό, είναι βέβαιο πως το τέταρτο κύμα του κορονοϊού θα το ζήσουμε και στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Η ινδική μετάλλαξη καλπάζει ήδη στην Ευρώπη κι από το Φθινόπωρο είναι πολύ πιθανό να προσβάλει όποιον δεν είναι εμβολιασμένος.

Κι αυτό θέτει νέα δεδομένα στην συζήτηση, για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους. 

Είναι βέβαιο πως για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, ο εμβολιασμός θα καταστεί υποχρεωτικός. Αλλά και για εκείνους που δεν θα είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν, θα δημιουργηθούν συνθήκες απομόνωσής τους. 

Δεν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους. Δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά, όσοι δεν έχουν. Δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Δεν θα μπορούν να γυμναστούν σε εσωτερικούς χώρους. Δεν θα μπορούν να πάνε σε θέατρο ή σε συναυλία.

Καλό θα ήταν να μη συμβούν όλα αυτά. Διότι θα μας οδηγήσουν σε νέες καταστάσεις διχασμού, πολύ δυσκολότερες από τότε, που έλληνες χωρίστηκαν σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες.

Αλλά για να μην συμβούν όλα αυτά, το επίπεδο του εμβολιασμού στην Ελλάδα, θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά από το 70% ως το τέλος του καλοκαιριού.

Κι αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά, όσοι δεν έχουν ακόμα προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους…