Κλείσιμο

Προσοχή, κατσαρίδα!

Κάθε φορά που επαναλαμβάνεται μια ιστορία, μοιάζει όλο και περισσότερο με φάρσα.

Προχθές το βράδυ, το Αττικό Νοσοκομείο, είχε γενική εφημερία.


Κάθε φορά που το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει γενική εφημερία, στα εξωτερικά ιατρεία επικρατούν συνθήκες πολέμου. Για τον απλό λόγο ότι εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή με πολύ λιγότερα θεραπευτήρια από αυτά που υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας και με τα περισσότερα, να έχουν τόσο απαρχαιωμένες υποδομές , που οι ασθενείς να προτιμούν να περιμένουν μια μέρα παραπάνω, για να νοσηλευτούν στο Αττικό.


Προχθές λοιπόν οι εισαγωγές ασθενών έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής.  Έγιναν 260 εισαγωγές με τα διαθέσιμα κρεβάτια να είναι μόλις 130!
Όπως ήταν φυσικό μέχρι να ξημερώσει, οι διάδρομοι γέμισαν ράντσα…


Μόλις ξημέρωσε, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθασαν -αφού είχαν ειδοποιηθεί από τους συνδικαλιστές- να φωτογραφηθούν δίπλα στα ράντσα!
Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας, με τη συνοδεία εργαζομένων στο νοσοκομείο που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν την περιοδεία στους διαδρόμους, αλλά η επίσκεψή τους αυτή δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά.


Διότι όπως τους εξήγησαν γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου, η κατάσταση για την οποία ετοιμαζόταν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση, ήταν πολύ χειρότερη επί των ημερών της κυβέρνησής τους. Μάλιστα η διοίκηση τους παρέθεσε και τα σχετικά στοιχεία και η επίσκεψη έληξε έπειτα από λίγο χωρίς φωτογραφίσεις και παχιά λόγια.
Αυτήν την τακτική, των αιφνιδιαστικών επισκέψεων την εγκαινίασε ο Κώστας Καραμανλής το 2003, όταν είχαν βρεθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο κατσαρίδες, αλλά και μια γάτα που είχε πέσει από το ταβάνι!
Αυτή η στρατηγική της κατσαρίδας είχε αποδώσει τότε, αλλά δεν αποδίδει πια...


Πρώτον γιατί κάθε φορά που επαναλαμβάνεται μια ιστορία, μοιάζει όλο και περισσότερο με φάρσα.
Και δεύτερον γιατί αυτά είναι κόλπα που μπορεί να κάνει ένα κόμμα, μόνο αν δεν έχει δοκιμαστεί το ίδιο στην εξουσία.
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ξεχνά συνεχώς ότι κυβέρνησε επί πέντε χρόνια και μάλιστα πολύ πρόσφατα για να το έχουμε ξεχάσει…