Του Βασίλη Χιώτη

Από τις πρώτες της δηλώσεις, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποστόμωσε χθες, όσους υποστήριζαν πως δεν διαθέτει την απαραίτητη πολιτική εμπειρία για να διαχειριστεί σωστά το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Μέσα σε τρία λεπτά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατόρθωσε να ιεραρχήσει λιτά και συγκροτημένα, τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3

Από τα εθνικά θέματα ως το μεταναστευτικό και από τις αρχές του κράτους δικαίου ως το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Χωρίς να επιτρέψει να την κυριεύσει η νευρικότητα θα είχε δικαιολογημένα κυριεύσει στη θέση της, ακόμη και εμπειρότατοι πολιτικοί, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε στην αντιφώνησή της σε ελάχιστο χρόνο τους στόχους που θα πρέπει να έχει ένα κράτος με τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της χώρας μας. Και το έκανε με την σεμνότητα που θα πρέπει να έχει ο Ανώτατος Άρχοντας, για να δίνει το μήνυμα πως δεν χαράσσει ο ίδιος την στρατηγική, αλλά την υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Κι όλα αυτά τα έκανε μιλώντας χωρίς να συμβουλεύεται χειρόγραφο, ικανότητα που διαθέτουν μόνον ελάχιστοι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα.

Μέσα σε τρία λεπτά λοιπόν, η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας έπεισε ακόμη και τον πιο επιφυλακτικό επικριτή της, πως διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα που θα πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής εμπειρίας.

Το αν θα αποδειχθεί και καλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα φανεί στο τέλος της θητείας της.

Αλλά ας συμφωνήσουμε πως έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα…