Όλοι μαζί βουλιάζουμε…

Έχουμε πια φτάσει στην Ελλάδα, στο σημείο που η αλήθεια δεν έχει καμιά σημασία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε χθες με συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ- με την διοίκηση της εταιρείας απέφυγε να συναντηθεί-κι αμέσως μετά δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που έχει η κυβέρνηση για τις εταιρείες ύδρευσης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του αρμοδίου υπουργού που τόνιζε ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, αλλά και η ψήφιση ενός νομοσχεδίου που κατοχύρωνε τον δημόσιο χαρακτήρα των εταιρειών ύδρευσης.

Ήταν άλλη μια περίπτωση που ένα κόμμα κάνει «το άσπρο μαύρο», επειδή απλώς έτσι το βολεύει.

Πριν από δύο χρόνια, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέβαζαν τον κόσμο στους δρόμους, για να διαδηλώσουν κατά της κατάργησης του 8ώρου και του «εργασιακού μεσαίωνα» που θα ερχόταν με το νομοσχέδιο Χατζιδάκη.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, το 8ωρο εφαρμόζεται κανονικά κι απλώς κανείς δεν θυμάται την φασαρία που έγινε τότε για ένα ζήτημα που δεν υπήρχε.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Λάρισα για να κάνει δηλώσεις σε ένα ερειπωμένο κτίριο του ΟΣΕ, στο οποίο λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση ως το 2019 για να αποδειχθεί ότι το σύστημα αυτό είχε καταρρεύσει από το 2012!

Έχουμε πια φτάσει στην Ελλάδα, στο σημείο που η αλήθεια δεν έχει καμιά σημασία.

Σημασία έχει πως το ψέμα θα γίνει πιστευτό και θα αναπαραχθεί από τα social media, για να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι είναι αλήθεια!

Ποιος φταίει για αυτή την κατάντια; Οι πάντες!!

Φταίνε τα κόμματα που δεν αντιδρούν ακαριαία σε όποιον προσπαθεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη, για να δημιουργήσει σύγχυση και χάος.

Φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν απαθώς αυτή την εκστρατεία παραπληροφόρησης σαν να είναι ένα φαινόμενο που δεν τους αφορά.

Φταίνε οι δημοσιογράφοι που αντί να συστρατευτούν σε μια κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα παραπληροφόρησης, προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Και φταίνε φυσικά κι οι πολίτες που εμπιστεύονται όλο και περισσότερο για την ενημέρωσή τους τα social media και περιθωριακές ιστοσελίδες, αντί να εμπιστευτούν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης που απασχολούν δημοσιογράφους κι όχι στρατευμένους ψεύτες και μυθομανείς.      

Κι όλοι μαζί βουλιάζουμε σε ένα βούρκο σύγχυσης, χαλκευμένων ειδήσεων και μυθευμάτων που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Πού μπορεί να οδηγήσει αυτό; Σε καταστάσεις που ενδεχομένως δεν ζήσαμε στη χώρα, ούτε την εποχή της έντασης και των διαδοχικών μνημονίων…