Του Βασίλη Χιώτη

«Στην Ελλάδα η απάτη είναι σαν το νερό. Και βράχο να βάλεις στο ποτάμι για να του κόψει τον δρόμο, αυτό θα βρει την χαραμάδα για να περάσει», δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής της Αρχής Διαφάνειας, σχολιάζοντας την αποκάλυψη κυκλωμάτων που παραβίαζαν την εμβολιαστική διαδικασία.

Ήταν λοιπόν δεδομένο, πως ακόμα και στο εμβόλιο του κορονοϊού, θα υπήρχαν αργά η γρήγορα κάποιοι που θα έβρισκαν τρόπο για να κάνουν κομπίνα.

AΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Πόσο μάλιστα, όταν η αντιμετώπιση των αντιεμβολιαστών, έγινε από την αρχή στην Ελλάδα με ενοχικό τρόπο. Με τον φόβο μήπως γιγαντωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, Πολιτεία και κοινωνία άρχισαν να του δείχνουν σεβασμό, μην τυχόν και κατηγορηθούν για αντιδημοκρατική στάση. Κι έτσι ορισμένοι αντιεμβολιαστές αποθρασύνθηκαν. Δικηγόροι άρχισαν να καθοδηγούν ακόμη και ασθενείς στις κλινικές. Γιατροί και υγειονομικοί άρχισαν να πουλάνε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και πλαστά τεστ. Και σε πολύ σύντομο στήθηκε μια «φάμπρικα» που κινδυνεύει να μετατραπεί σε βιομηχανία.

Αν συμβεί όμως αυτό, τότε θα τα χάσουμε όλα κι αυτόν τον χειμώνα. Αν αρχίσουν να κυκλοφορούν τα πλαστά πιστοποιητικά και τα τεστ-μαϊμούδες σαν χαρτοπόλεμος, τότε ούτε τα εστιατόρια θα λειτουργήσουν με ασφάλεια, ούτε τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν κι ο τουρισμός που με τόσο κόπο ξαναμαζέψαμε φέτος, θα χαθεί ξανά.

Η λύση είναι μόνο μία. Να συνεργαστούν όλες οι διωκτικές αρχές,  να εντοπίσουν τάχιστα τα κυκλώματα αυτά και να τα τιμωρήσουν παραδειγματικά.

Όπως συνεργάζονται ήδη η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία και οι οικονομικές αρχές για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν όσους πάνε να θησαυρίσουν πουλώντας εικονικά εμβόλια ή τέστ.

Με τις πρώτες συλλήψεις, τα πάντα θα σταματήσουν. Με τα πρώτα πρόστιμα, οι «κόμισσες»  της φάμπρικας αυτής, θα εξαφανιστούν. Κι ποιος ξέρει, ίσως αυξηθούν και τα ραντεβού για εμβολιασμό.

Είναι η μόνη λύση. Αλλιώς μας περιμένει η καταστροφή…