Του Βασίλη Χιώτη

Η άφιξη των πρώτων έξι RAFALLE στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη εθνική επιτυχία, η οποία πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελεία. Όποιος το αμφισβητεί, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του.

Και για τον λόγο αυτό, ήταν εντελώς περιττές, αλλά και ζημιογόνες για την κυβέρνηση που την ολοκλήρωσε, οι υπερβολές που είδαμε τις δύο τελευταίες ημέρες, μέσα στην προσπάθεια ορισμένων στη Ν.Δ., να αξιοποιήσουν πολιτικά το γεγονός, επιτυγχάνοντας το ακριβώς αντίθετο.

Ήταν εντελώς περιττό και εντελώς άστοχο για παράδειγμα το σποτάκι που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανιζόταν τα μαχητικά αεροσκάφη εν ώρα δράσης, καταλήγοντας στο λογότυπο της Ν.Δ. Έδωσαν την αφορμή στα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτεθούν στη κυβέρνηση, κατηγορώντας την για πολιτική σπέκουλα ενός εθνικού γεγονότος. Και δικαίως…

Διότι το ίδιο θα έλεγαν κι όλα τα στελέχη της Ν.Δ. αν η συγκεκριμένη προμήθεια γινόταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι ο ΣΥΡΙΖΑ λανσάριζε σποτάκι με το δικό του λογότυπο. Η κοινωνία τα ίδια θα έλεγε και τότε, τα ίδια λέει και τώρα. Τα χρήματα με τα οποία εξοπλίζονται οι Ένοπλες δυνάμεις δεν είναι κανενός κόμματος και κανένα κόμμα δεν δικαιούται να τους οικειοποιείται.

Εντελώς άστοχη επίσης – εκτός κι αν έχει προηγηθεί παρασκήνιο που δεν γνωρίζουμε- ήταν η απόφαση να μην προσκληθούν στην Τανάγρα οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά μόνον η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Αν είχαν προσκληθεί, ή θα πήγαιναν και θα παρακολουθούσαν τον κ. Μητσοτάκη να τους παίρνει όλη την δόξα, ή δεν θα πήγαιναν και θα απολογούντο εκείνοι σήμερα, αντί να απολογείται η κυβέρνηση.

Είναι μερικές φορές, που η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται ακόμα, όπως σκεφτόταν πριν από πολλά χρόνια. Κι αυτό αδικεί και την ίδια την παράταξη, αλλά πολύ περισσότερο τον αρχηγό της  που δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιες λογικές.

Είναι τόσο μεγάλο γεγονός  η άφιξη των έξι υπερσύγχρονων αεροσκαφών, που τέτοιου είδους  γκρίνια και κριτική, δεν πρέπει και δεν μπορεί να το επισκιάσει.

Αλλά αν ήταν μικρότερο το γεγονός, η αποτυχία της διαχείρισής του, θα επισκίαζε  την επιτυχία!

Κι είναι κρίμα για μια κυβέρνηση που έχει πετύχει αρκετά, από αυτά που θεωρούσαμε ακατόρθωτα… 

TAGS: Rafale