Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις μυστικές, ή και παρακρατικές δραστηριότητες ορισμένων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν αλλάξει τα δεδομένα και στις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ δήλωναν όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, που συγκεντρώθηκαν στη Βουλή για να υπερασπιστούν με μια φωνή  τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οι περισσότεροι από τους βαρόνους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχίζουν ήδη να κρατούν αποστάσεις από τον πρώην υπουργό. Κι όχι μόνον από αυτόν…

Η αποκάλυψη της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Νίκου Παππά, φαίνεται πως οδηγεί στο περιθώριο και τον πρώην υπουργό Επικρατείας που κάποτε ήταν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού.

AΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε χθες στους δημοσιογράφους από τη Κουμουνδούρου, εκπέμπει ξεκάθαρα ένα σαφέστατο μήνυμα: «Ας καούν όλοι, αρκεί να μην πληγεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα»!!

Για μια ακόμη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει αποφασισμένος να θυσιάσει ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του, προκειμένου να διαφυλάξει το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο.

Και κάπως έτσι, Παπαγγελόπουλος και Παππάς, μεταβάλλονται σιγά σιγά, από πρωτοπαλίκαρα του αγώνα κατά της διαπλοκής και σωματοφύλακες του Τσίπρα που ήταν κάποτε, σε εξιλαστήρια θύματα, που πρέπει να θυσιαστούν για να παραμείνει άσπιλος ο αρχηγός τους.

Πρώτος θυσιάστηκε ο Πάνος Καμμένος. Έφυγε ξαφνικά ένα ωραίο πρωί, εκεί που πολλοί νόμιζαν πως θα φτάσουν αγκαζέ με τον Τσίπρα ως το τέλος.

Μετά τις αποκαλύψεις για το «παραμάγαζο» που είχε στήσει ο Παπαγγελόπουλος, βγάζοντας πολλά λεφτά, όπως ακούστηκε να λέει ο Παππάς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν γνωρίζει και τον ακλόνητο κάποτε, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Και πίσω από τις γραμμές του χθεσινού σημειώματος,φαίνεται πως προετοιμάζεται για θυσία και ο Νίκος Παππάς.   

Κι αν συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την πολυσχιδή παρακρατική δραστηριότητα που ασκούσαν κάποιοι στη προηγούμενη κυβέρνηση, τότε είναι βέβαιο πως θα βγουν και τα μεγάλα μαχαίρια.

Διότι, όταν αρχίζουν να αποκαλύπτονται σκάνδαλα σε ένα κόμμα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!