Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη

Οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Μάρκου στον ΣΚΑΪ 100,3, δεν ήταν τίποτε άλλο, από την επίσημη ομολογία, αυτών που ήδη υποψιαζόμαστε, αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε.

Ότι υπάρχει ένα κόμμα – το δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη και κυβέρνηση επί μια πενταετία- που μεταξύ της ευταξίας στα Πανεπιστήμια και του χάους, προτιμά το χάος!
Αυτό που με μισόλογα μας έλεγαν τις προηγούμενες μέρες κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Σκουρλέτης, ο Τζαννακόπουλος, ο Φίλης κι η Φωτίου, μας το είπε ξεκάθαρα ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και βουλευτής στην ίδια περιφέρεια Κωνσταντίνος Μάρκου.

Ότι δηλαδή η λειτουργία παρασκευαστηρίου μολότωφ σε ένα Πανεπιστήμιο, αλλά και οι αποθήκες με «υλικά κρούσης» όπως τα κράνη, τα στυλιάρια και τα ρόπαλα, είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό, που συνάδει απολύτως με τα συγγράμματα, τα μαθήματα και τις επιστημονικές έρευνες!!

Γιατί συμβαίνουν αυτά; Διότι έχει ξεσπάσει ένας ανταγωνισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα αναδειχθεί ο καλύτερος φίλος του μπαχαλάκη!

Σε λίγο, στις διαδηλώσεις της ΑΣΟΕΕ, περισσότεροι θα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους φοιτητές!

Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό: Η αστυνομία δεν θα έχει πλέον ως αντίπαλό της στην προσπάθεια της να επιβάλλει την τάξη, μόνο τους μπαχαλάκηδες και τους ταραξίες, αλλά και τους πολιτικούς συμπαραστάτες τους, που θα μπορούν να παρανομούν οχυρωμένοι πίσω από την βουλευτική ασυλία.

Την επόμενη φορά, έξω από την ΑΣΟΕΕ μπορεί να δούμε και τον κ. Τσίπρα.

Ο οποίος ως πρωθυπουργός δήλωνε πως θα είναι  «η τελευταία λέξη του Συντάγματος, αλλά προς το παρόν δεν έχει φωνάξει ούτε τον κ. Μάρκου, ούτε τον κ. Τζαννακόπουλο  για να τους τραβήξει το αυτί για τα όσα λένε.

Και με την συμπεριφορά του αυτή επιβεβαιώνει, κάτι που επίσης υποψιαζόμαστε: Πως έχει κι ο ίδιος τις ίδιες απόψεις. Το έδειξε άλλωστε κι ως πρωθυπουργός. Όχι μόνο με την απραξία του. Αλλά και με την περίφημη φράση του: «Η μολότοφ δεν είναι πάντα κακή. Εξαρτάται από το ποια πλευρά βρίσκεσαι όταν σκάει…»