Κλείσιμο

Να πιάνει τα ποντίκια

Δεν έχει καμιά σημασία πόσο μεγάλη ή πόσο όμορφη είναι η γάτα...

Με 64 μέλη, την νέα κυβέρνηση μικρή και ευέλικτη δεν την λες.

Με 20 πρόσωπα να αποχωρούν, ανανεωμένη μπορείς να την πεις.

Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμιά σημασία.

Σημασία έχει, να είναι αποτελεσματική και να μπορέσει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που η προηγούμενη δεν μπόρεσε να τις εφαρμόσει.

Αλλά κι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τους υπουργούς. Εξαρτάται πρωτίστως από τον πρωθυπουργό, που θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την θέληση και την τόλμη να συγκρουστεί με συντεχνίες και συμφέροντα που τον εμπόδισαν να κάνει πολλά πράγματα την προηγούμενη τετραετία.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει κι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, είναι ότι μετά την δεύτερη εκλογική νίκη, η περίοδος ανοχής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τελειώνει σήμερα το μεσημέρι.

Μεταρρυθμίσεις όπως η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στο ελληνικό κράτος, ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ, η εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι προβλήματα που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Κι όποιος νομίζει ότι επειδή δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, δεν θα υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος στο κυβερνητικό έργο, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τα πρόσωπα, που ο ίδιος πιστεύει πως είναι τα πιο κατάλληλα για να υπηρετήσουν τις επιλογές του. Θα κριθούν τα πρόσωπα, θα κριθεί κι ο ίδιος για τις επιλογές που έκανε.

Αλλά δεν θα κριθεί από το πόσο μεγάλο είναι το κυβερνητικό σχήμα, ούτε από τον αριθμό των γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν έχει καμιά σημασία πόσο μεγάλη ή πόσο όμορφη είναι η γάτα.

Σημασία έχει να πιάνει τα ποντίκια…