Κλείσιμο

Του Βασίλη Κωστόπουλου*

Η Μεταπολίτευση υφέρπουσα δημιουργούσε στον λαό  ένα κλίμα καλής και κακής βίας. Τα γρανάζια συγκεκριμένων ιδεολογικών χώρων εργαζόντουσαν καθημερινά να πείσουν την κοινωνία  ότι η αστυνομία είναι αντίπαλος της και ο στρατός κακός κατακτητής. Τα συνθήματα στους τοίχους , ακόμα και σε ιστορικά μνημεία - με την ολιγωρία των άρχων όπου δεν σβηνόντουσαν άμεσα - κάνανε τις νέες γενιές να θεωρούν το παράλογο-  λογικό, την κανονικότητα - αναγκαίο κακό και την αμφιβόλου ποιότητας αισθητική - λίκνο πολιτισμού. 

Όλα αυτά συνθέσανε ένα σκηνικό όπου υπό την σκέπη της ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς  μας οδηγήσανε εν έτη 2019 στις παρακάτω δηλώσεις από πρώην κυβερνητικά στελέχη και ηγετικά στελέχη του Αριστερού χώρου: 

Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να σκοτώθηκε από μολότοφ.

Λάπας: Τι αδίκημα διαπράττει κάποιος που απλώς κουβαλάει μολότοφ;

Πετρόπουλος: Οι Μολοτοφ δεν είναι τρομοκρατία , είναι αντίσταση.

Τσίπρας: Σε περιοδεία του στην επαρχία κι ενώ ένας ιερέας του λέει να σας μάθουμε να ρίχνετε μολότοφ απαντάει… Ξέρουμε εμείς...

Φίλης: Δεν είναι εγκληματίας ο νεαρός που ρίχνει Μολότοφ.

Το κερασάκι στην τούρτα της βίας ήταν η δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα ο οποίος σε ενημερωτική εκπομπή απροκάλυπτα ανέφερε ότι ο καθένα θα έριχνε κλωτσιά θανάτου στον όποιο άτυχο αστυνομικό βρεθεί μπροστά του.  

Στα παραπάνω μοιραία υπάρχει ένα θετικό σκέλος το οποίο καλείται όλη η κοινωνία να δει και να αποτάξει. Την αντιμετώπιση  της Αριστεράς -μιας και ο Σύριζα με το ΚΚΕ  πλέον αποτελεί πλειοψηφία στην προτίμηση των απανταχού αριστεριζόντων - με την ωμή Βία η οποία πολλάκις οδηγεί στην τρομοκρατία.

Δυστυχώς είναι πολλές αυτές οι φορές όπου δυνητικοί επαναστάτες μετέβησαν απ' την μολότοφ στο καλάσνικοφ και από την διαμαρτυρία στην αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Ο κ. Κυρίτσης και οι λοιποί οφείλουν να θυμούνται  όσο και αν δεν το επιθυμούν ότι τα θύματα της Marfin προήλθαν από Μολότοφ  . Η δε κοινωνία να κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι έρμαιο στις καταστροφικές ορέξεις της συντριπτικής μειοψηφίας που αποτελεί αυτή η μερίδα. 

Σε αυτή την συντριπτική μειοψηφία ποντάρει η Αριστερά, στην μειοψηφία του περιθωρίου όπου όταν εκαλέσθει απ τον Ελληνικό λαό να κυβερνήσει ,δυστυχώς  κυβέρνησε με το περιθώριο με όποια αποτελέσματα  είδαμε την τελευταία πενταετία.  

Ένα είναι σίγουρο . Ότι στην Ελλάδα ,την γενέτειρα της φιλοσοφίας , των επιστημών και της Δημοκρατίας , δεν αξίζει επουδενί η Δημοκρατίας της ΜΟΛΟΤΟΦ και της Βίας ή οποία οφείλει να είναι καταδικαστέα απ όπου κι αν προέρχεται. 

Η Κυβέρνηση έχει μία μεγάλη ευκαιρία και την δεδομένη στιγμή σύσσωμη η κοινωνία είναι υπέρ…
 

Ο Βασίλης Κωστόπουλος είναι Marketing Director στον ιδιωτικό τομέα