Μηδέν εις το πηλίκο…

Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, δεν γίναμε σε τίποτα σοφότεροι, ως προς την ουσία της υπόθεσης των υποκλοπών. Αλλά ορισμένα συμπεράσματα βγάλαμε…

Το πρώτο συμπέρασμα είναι, πως ούτε ο Μητσοτάκης, αλλά ούτε κι ο Τσίπρας μπορούν να διαβεβαιώσουν ρητά, ότι επί των ημερών τους δεν έγινε καμιά παρακολούθηση πολιτικού προσώπου, είτε με νόμιμο, είτε με παράνομο τρόπο. Ο ένας κάλεσε τον άλλον να δεσμευθούν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη και κανείς τους δεν το έπραξε.


Το δεύτερο συμπέρασμα, ότι κανείς τους δεν διαθέτει ακλόνητα στοιχεία για την θητεία του αντιπάλου τους. Ούτε ο Τσίπρας προσκόμισε το παραμικρό που να αποδεικνύει παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων την τελευταία τριετία, ενώ για την θητεία του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης είπε πως δεν γνωρίζει.


Το τρίτο συμπέρασμα, είναι ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σκοπεύει να συντηρήσει την υπόθεση των υποκλοπών ως τις εκλογές. Θα επανέρχεται στις καταγγελίες κάθε τρεις και λίγο, μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός, δεν σκοπεύει να ασχοληθεί ξανά και να μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα αυτό. Και η κίνησή του να αποχωρήσει από την Βουλή, πριν ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του ο Τσίπρας, δείχνει αυτή την πρόθεσή του.


Από τώρα ως τις εκλογές, ο Τσίπρας θα μιλάει για παρακολουθήσεις υπουργών και πολιτικών κι ο Μητσοτάκης θα του απαντά, ότι μένει προσκολλημένος στις υποκλοπές γιατί δεν έχει κάτι άλλο να πει στους πολίτες.


Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι το θερμόμετρο της πόλωσης και της έντασης μεταξύ των δύο κομμάτων έχει ανέβει επικίνδυνα και ως τις εκλογές πιθανότατα θα ανέβει κι άλλο.


Πάντα στις προεκλογικές περιόδους είχαμε ένταση, αλλά αυτή τη φορά, πιθανότατα θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Κι η συζήτηση του προϋπολογισμού που θα ακολουθήσει σε μια εβδομάδα, θα είναι μια ακόμα ευκαιρία να το διαπιστώσουμε…