Του Βασίλη Χιώτη

Επειδή από χθες ακούγονται πολλές γκρίνιες από τους καταστηματάρχες για την αυστηροποίηση των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες, καλό είναι να υπογραμμιστεί μια κρίσιμη λεπτομέρεια.

Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή η κυβέρνηση έχει κάνει μια κορυφαία επιλογή: Να μην προχωρήσει ξανά σε καραντίνες και lock down. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Η εύκολη λύση, θα ήταν να κλείσει τα πάντα τον Νοέμβριο και να τα ξανανοίξει τον Δεκέμβριο για να δουλέψει η αγορά για τα Χριστούγεννα. Με τον τρόπο αυτό, η έξαρση θα περιοριζόταν. Αλλά η οικονομία θα αφανιζόταν! Κι όλοι αυτοί που γκρινιάζουν σήμερα, θα γκρίνιαζαν πολλοί περισσότερο και τότε θα είχαν και δίκιο.

Αλλά υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει σοβαρά μια τέτοια λύση; Προφανώς κανένας…

Γι αυτό, αντί να γκρινιάζουν οι διάφοροι φορείς του λιανεμπορίου και των καταστηματαρχών, ας κάνουν τα πάντα να θωρακίσουν τις επιχειρήσεις τους και τους πελάτες τους.

Η αλήθεια είναι πως ο κορωνοϊός μας αιφνιδιάζει με την επιθετικότητά του για μια ακόμη φορά. Αλλά πλέον περίπου το 70% των ενεργών ελλήνων είναι εμβολιασμένοι και σε λίγο σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν νοσήσει και θα έχουν αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο ανοσία.

Χρειάζεται λοιπόν λίγους μήνες ακόμα, προσοχή και υπομονή. Αλλά αν ο χειμώνας φέτος θα είναι δύσκολος με ανοιχτά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, σίγουρα θα είναι καλύτερα από πέρυσι που τα πράγματα ήταν επίσης δύσκολα, αλλά με τα πάντα κλειστά…