Κλείσιμο

Με ένα νόμο κι ένα άρθρο…

Σήμερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται και πάλι, κάτι που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει.

Την αναστολή των πλειστηριασμών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την πρώτη μέρα που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Είναι μια ακόμη εξαγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, ακόμα κι αν κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση.

Γιατί; Διότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Αν γινόταν, θα το είχε κάνει πράξη από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και ολόκληρη η κοινοβουλευτική του ομάδα ζητούσε κάτι τέτοιο.

«Δεν το κάναμε τότε, γιατί είμαστε δεσμευμένοι από το μνημόνιο» λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι ήταν δεσμευμένοι από το μνημόνιο, που οι ίδιο δημιούργησαν το καλοκαίρι του 2015, επειδή πίστευαν ότι μπορούσαν να καταργήσουν το προηγούμενο μνημόνιο, με ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Αλλά από τον Αύγουστο του 2018, οι ίδιοι πανηγύριζαν ότι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια. Γιατί δεν πάγωσαν τότε τους πλειστηριασμούς, όταν από τον Αύγουστο του 2018, ως τον Μάιο του 2019, ακόμα κυβερνούσαν οι ίδιοι;

Δεν το έκαναν γιατί τότε γνώριζαν ότι πάγωμα των πλειστηριασμών θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και μια νέα γενιά κόκκινων δανείων που θα κατέστρεφε τις τράπεζες και θα δημιουργούσε χάος.

Σήμερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται και πάλι, κάτι που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει.

Μόνο και μόνο για να χαϊδέψει τα αυτιά των δανειοληπτών και να μαζέψει καμιά ψήφο παραπάνω από όσους τον πιστέψουν και πάλι.

Μόνο που αυτοί που τα ακούνε αυτά σήμερα, θυμούνται ακόμα καλά τι έπαθαν από τις πρακτικές αυτές που ζήσαμε στο πετσί μας μετά το καλοκαίρι του 2015. 

Αυτοί που πληρώνουν στεγαστικό δάνειο σήμερα, θυμούνται πως έχασαν σε μια μέρα κομμάτι του μισθού και της σύνταξής τους και πως ξεροστάλιαζαν έξω από τις τράπεζες.

Επειδή κάποιοι έγιναν κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο…        
 

TAGS: ΣΥΡΙΖΑ