Του Βασίλη Χιώτη 

Κάποιοι από μας θέλουμε να πιστεύουμε, πως όταν με το καλό εκλείψει ο κορωνοϊός, θα μας αφήσει καλύτερους, τουλάχιστον στη συμνπεριφορά μας.

Δυστυχώς ορισμένα γεγονότα, σου στραγγίζουν κάθε ίχνος αισιοδοξίας. Και σε οδηγούν στο συμπέρασμα πως όταν φύγει ο κορωνοϊός, θα ξαναγυρίσουμε στις παλιές κακές μας συνήθειες, σαν να μη διδαχθήκαμε τίποτα από τη δοκιμασία αυτής της περιόδου.

Πριν από δυο μέρες ο πρωθυπουργός διατύπωσε μια πρόταση με έντονο συμβολικό χαρακτήρα και με την οποία δύσκολα μπορεί κανείς  να διαφωνήσει. Να καταθέσουν  βουλευτές και υπουργοί τον μισό μισθό τους για δύο μήνες σε ένα ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Υπό κανονικές συνθήκες, σε ένα πολιτισμένο κράτος, οι πάντες θα έσπευδαν να συνταχθούν μαζί του. Χωρίς περιστροφές και «ναι μεν αλλά…»

Όμως στην Ελλάδα που ψάχνουμε αφορμή για να διαφωνήσουμε και να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου, ακόμη κι αυτή η πρόταση,  έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής  αντιδικίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν χθες, να διαθέσουν μεν τις μισές αποδοχές τους, αλλά όχι στον ειδικό λογαριασμό, αλλά στο Εθνικό Σύστημα  Υγείας. Γιατί; Επειδή η πρόταση ήταν του Μητσοτάκη και δεν θεωρήθηκε πολιτικά επωφελές να υιοθετηθεί πρόταση πολιτικού αντιπάλου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής  για να υλοποιηθεί, έτσι ώστε να μην πιστωθεί την πρωτοβουλία στη  Ν.Δ.  

Μα με αυτά τα μυαλά θα πάμε μπροστά;

Δεν μας φτάνουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός, είναι προϊόν μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, θα έχουμε και τα κόμματα να μην μπορούν να παραμερίσουν τις κομματικές σκοπιμότητες, ακόμη και συμβολικές πρωτοβουλίες, ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές μιας εθνικής κρίσης; 

Αντί να λέμε ευτυχώς που η ελληνική κυβέρνηση πήρε εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα και περιόρισε δραστικά την εξάπλωση αυτής της κατάρας, υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που φαίνεται πως περιμένουν πότε θα περάσει η κρίση, για να ασκήσουν κριτική εκ των υστέρων, για κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν!!

Και ξαναρωτάω; Με αυτά τα μυαλά θα πάμε μπροστά;