Κλείσιμο

Κούρσα με κοντά ποδάρια

Μέσα στο πάθος τους για την αλήθεια, ξέχασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι όποιος έχει κοντά ποδάρια, αργά η γρήγορα θα την χάσει την κούρσα…

Σε λίγες μέρες, θα ξεκινήσει ένας διάλογος στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τι έφταιξε και η παράταξη βυθίστηκε σε ποσοστά που δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους. Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που δεν έγινε μετά την 21η Μάϊου,θα γίνει μετά την 25η Ιουνίου.


Όταν θα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος, ας χρησιμοποιηθούν  ως παράδειγμα εργασίας, αυτά που συνέβησαν χθες και προχθές στην Καλαμάτα.
Προχθές δύο τριαντάχρονοι, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησαν σκόπιμο να φωνάξουν ντροπή, μόλις αντίκρυσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διαμαρτυρηθούν έντονα για την παρουσία της στο λιμάνι.


Την επόμενη μέρα βρέθηκαν αρκετοί από τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να υπερασπιστούν τους δύο νεαρούς για την πράξη τους, αλλά κανένας να υπερασπιστεί τον ανώτατο άρχοντα της χώρας που εξελέγη και με την δική του ψήφο.
Μια μέρα μετά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην Καλαμάτα για να ενημερωθεί για το ναυάγιο. Το πρώτο πράγμα που έκανε μπροστά στις κάμερες, ήταν να διαπληκτισθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας επειδή αυτά που έλεγε ο κ. Τουρνάς, δεν τον εξυπηρετούσαν πολιτικά.


Και τα δύο περιστατικά, αποκαλύπτουν την πάγια νοοτροπία τους ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι και η βασική αιτία της εκλογικής συντριβής: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε πάντα,  ότι η αλήθεια είναι αποκλειστικό του προνόμιο, ενώ συνήθως το αποκλειστικό του προνόμιο είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας. 


Κι εξακολουθεί να το πιστεύει, παρά την βαριά ήττα που απέδειξε ότι οι θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζονται πλέον από την ελληνική κοινωνία.


Επί μήνες προσπαθούσε να αξιοποιήσει πολιτικά τον θάνατο της μικρής Μαρίας στον Έβρο, ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή, ότι τέτοιο γεγονός δεν υπήρξε.


Επί μήνες επέμενε ότι ο φράχτης στον Έβρο ήταν έγκλημα, ενώ γνώριζε ότι δεν ήταν.


Επί μήνες ο Παπαδημούλης κι ο Κούλογλου κατήγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες για τους υγρούς τάφους στο Αιγαίο, ενώ όλοι γνώριζαν ότι στον τάφο, έστελναν τους μετανάστες οι διακινητές κι όχι ο Μητσοτάκης.


Μόνο που μέσα στο πάθος τους για την αλήθεια, ξέχασαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Κι όποιος έχει κοντά ποδάρια, αργά η γρήγορα θα την χάσει την κούρσα…