Η ώρα του Αλέξη Τσίπρα

Γνωρίζει κι ο ίδιος, ότι αν παραμείνει για πολύ σιωπηλός, τότε θα αρχίσει να απαξιώνεται κι ο ίδιος.

Μπορεί να δόθηκε μεγαλύτερη σημασία στη συνάντηση Τσίπρα - Σακελλαρίδη από ό,τι της αξίζει, αλλά σίγουρα κι εκείνοι δεν πήγαν να φάνε για να συζητήσουν αν θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός.


Η κίνηση του έμπειρου σε αυτά πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, να γευματίσει σε δημόσια θέα με έναν φίλο του που επίσης δεν είναι οποιοσδήποτε στο κόμμα, μόνο τυχαία δεν ήταν και προφανώςτα ίδια είπε και στον κ.Κασσελάκη.

Σκηνοθετήθηκε έτσι, για να εκπέμψει το μήνυμα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. 
Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του κ. Τσίπρα…


Θα εκφράσει με κάποιο τρόπο την δυσφορία του για την στρατηγική που ακολουθεί ο διάδοχός του;
Θα εκφράσει την ανησυχία του για τα διαλυτικά φαινόμενα που αρχίζουν να κυριαρχούν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και που την οδηγούν στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού;
Αν θέλει να παραμείνει ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει.


Διότι γνωρίζει κι ο ίδιος, ότι αν παραμείνει για πολύ σιωπηλός, τότε θα αρχίσει να απαξιώνεται κι ο ίδιος.
Μπορεί να εκτιμά τον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν μπορεί να τον μιμηθεί στην σιωπηλή στάση που ακολούθησε κι εκείνος, διότι από αυτή τη στάση κι ο Καραμανλής ζημιώθηκε.
Ένας πολιτικός αρχηγός που αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του, ακόμα κι αν σκοπεύει να αποσυρθεί οριστικά, έχει υποχρέωση να εκφράζει την άποψη του. Ιδιαίτερα όταν βλέπει ότι η παράταξή του που έφτασε να κυβερνήσει την χώρα, τώρα κινδυνεύει να παραδοθεί στην χλεύη νικητών και ηττημένων.

Χθες ο κ.Τσίπρας έκανε το πρώτο βήμα. Νουθέτησε τον διάδοχό του χωρίς να χρειαστεί να τοποθετηθεί δημοσίως. Επειδή όμως, ο διάδοχός του ακούει τα μαθήματα που του κάνουν αλλά μετά τα ξεχνάει είναι θέμα χρόνου πότε ο κ.Τσίπρας θα τοποθετηθεί κιαι δημοσίως.