Η καμπούρα των άλλων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε χθες η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όλα τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα, θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν και να αναζητήσουν τι κάνουν λάθος!

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα επτά μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρείται μεν διαφορά ασφαλείας, αλλά απέχει πολύ από τον στόχο της αυτοδυναμίας. Πριν από δύο μήνες, η διαφορά αυτή είχε φτάσει στις οκτώμισι μονάδες. Ό,τι δηλαδή μάζεψε με κόπο η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και τις παροχές στην ΔΕΘ, τα σκόρπισε μέσα σε λίγες εβδομάδες.


Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει καθηλωμένος στα ποσοστά του. Δεν μπόρεσε να κερδίσει  ούτε μισή μονάδα μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την δραστηριότητα του βουλευτή Πάτση αλλά και για τις παγιδεύσεις επικοινωνιών μέσω του περίφημου predator. Αν όμως μετά από όλα αυτά, δεν μπόρεσε η αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίσει κάτι, μάλλον και για αυτήν τα πράγματα δεν πάνε καλά…


Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι έχει ξεφουσκώσει η δυναμική του και κινδυνεύει να συνθλιβεί στις μυλόπετρες του διπολισμού.
Αυτή είναι η ψυχρή πραγματικότητα κι ας μην την παραδέχεται κανένα κόμμα.


«Αν μετά από όλα αυτά έχουμε ακόμα εφτά μονάδες διαφορά, μια χαρά είμαστε» έλεγαν χθες στη Ν.Δ. Και δεν έβλεπαν πως στα θέματα διαφάνειας, ο Τσίπρας θεωρείται πλέον ικανότερος από τον Μητσοτάκη. Ούτε τις διαρροές ψηφοφόρων προς την ακροδεξιά βλέπουν, ενώ γνωρίζουν πως αυτούς τους ψηφοφόρους δύσκολα τους κερδίζεις ξανά αν σου φύγουν.
«Με εφτά μονάδες, ο Μητσοτάκης χάνει οριστικά την αυτοδυναμία» έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να βλέπουν πως ο πρωθυπουργός θεωρείται ικανότερος από τον αρχηγό τους σε όλα τα άλλα ζητήματα και πως οι πολίτες στην πλειοψηφία τους, τον προτιμούν να είναι και πάλι  πρωθυπουργός με αυτοδυναμία στη Βουλή.  


«Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον, έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας πως η παράταξή τους γράφει τα χαμηλότερα ποσοστά, από τότε που εξελέγη πρόεδρός τους ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Αυτό είναι και το πρόβλημα και των τριών κομμάτων. Βλέπουν την καμπούρα των άλλων  αντί να δουν την δική τους. Και στο τέλος τις εκλογές θα τις κερδίσει, όποιος δει πρώτος την δική του…