Του Βασίλη Χιώτη

Τις τελευταίες μέρες, οι αστοχίες στη κυβέρνηση διαδέχονται η μια την άλλη.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος έγινε άνω κάτω, επειδή σε μια ψηφοφορία στη Βουλή, απουσίαζαν ογδόντα βουλευτές της Ν.Δ. κι επικράτησε η άποψη της αντιπολίτευσης.

Τη Δευτέρα μοιράστηκαν στους μαθητές μερικές μάσκες που έμοιαζαν περισσότερο με … τεντόπανα κι οι –αναρμόδιοι-υπουργοί ακόμα απολογούνται…

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση στα μεγάλα ζητήματα επιτυγχάνει σπουδαία πράγματα και δεν μπορεί καν να απολαύσει!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Κορσική κι άκουγε τον Μακρόν να τα βάζει με την Τουρκία, κατά τρόπο που την ανάγκασε σε αναδίπλωση, στην Αθήνα κυριαρχούσε η γκάφα των βουλευτών της Ν.Δ. στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας Πολάκη.

Την ίδια μέρα που το ORUC REIS επέστρεφε στην Αττάλεια, η κυβέρνηση έψαχνε λόγια για να δικαιολογήσει την γκάφα με τις μάσκες.

Που οφείλονται όλα αυτά; Στα σημάδια χαλαρότητας ή και αδιαφορίας που παρατηρούνται μερικές φορές σε υπουργεία, για ζητήματα όχι και τόσο σπουδαία για να αξίζουν την προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

Αλλά και στην αθάνατη νοοτροπία που κυριαρχεί στο ελληνικό δημόσιο, όπου κανείς δεν ασχολείται, όταν δεν κινδυνεύει να βρει τον μπελά του.

Παρατηρείται λοιπόν το φαινόμενο, να έχουμε μια κυβέρνηση που τα πάει περίφημα στα μεγάλα ζητήματα και τα κάνει θάλασσα στα μικρά!

Κι επειδή τα μεγάλα ζητήματα αυτή την περίοδο είναι και πολλά, αυξάνονται οι αστοχίες στα μικρά, με τα οποία δεν ασχολείται κανένας, ή σχεδόν κανένας.

Μόνο που και τα μικρά ζητήματα, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλα προβλήματα, όταν συμβεί η αστοχία…

Διότι από μια κυβέρνηση που τα πάει καλά στα μεγάλα, υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες επιτυχίας και στα μικρά.

Κι αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, όταν πάψουν κάποια στιγμή να κυριαρχούν τα μεγάλα…