Κλείσιμο

Του Βασίλη Χιώτη

Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με την πολιτική, είναι και το πιο απλό: Η κοινή λογική!

Αφού προηγήθηκαν αναλύσεις επί αναλύσεων και συσκέψεις επί συσκέψεων, ο πρωθυπουργός κατέληξε στις αποφάσεις που υπαγόρευε η κοινή λογική. 

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δεν μπορούσαν να ανοίξουν καταστήματα, ούτε για τα Χριστούγεννα. Κι αυτό έγινε. 

Είναι σκληρό, κακά τα ψέματα. Αλλά ήταν αναγκαίο. Επιχειρήσεις θα καταστραφούν. Αυτή είναι η αλήθεια, όση προσπάθεια κι αν καταβάλλεται από τους υπουργούς να καλλωπιστεί η πραγματικότητα, με λύσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας όπως οι παραδόσεις στην είσοδο των καταστημάτων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Δυστυχώς η κοινή λογική δεν πρυτάνευσε και στον τρόπο της ανακοίνωσης των νέων ρυθμίσεων.

Η κοινή λογική λέει, πως τα κακά νέα δεν τα σερβίρεις ωμά και χωρίς αναισθητικό. Προσπαθείς να τα μπολιάσεις με κάποια ελπίδα, μερικά ψήγματα καλών νέων, έστω κι αν αυτά δεν μπορούν να εξισορροπήσουν τα κακά.

Βγήκαν χθες οι υπουργοί κι ανακοίνωσαν τα κακά νέα. Κι όταν ρωτήθηκαν πως θα κάνουν οι πολίτες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις δέκα το βράδυ, η απάντηση ήταν: «Θα σας πούμε αργότερα»!!

Δηλαδή τι θα μας πείτε αργότερα;  Υπάρχει περίπτωση να μας πει η κυβέρνηση πως την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα συλλαμβάνεται ή θα πληρώνει πρόστιμο όποιος κυκλοφορεί μετά τα μεσάνυχτα; Όχι.

Όπως δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί η καραντίνα των δέκα ημερών που αρχικώς ανακοινώθηκε για τους Έλληνες που θα ερχόταν στην χώρα από το εξωτερικό.

Αφού είναι σαφές τι θα γίνει λοιπόν, γιατί προκύπτει από την απλή λογική, γιατί δεν το λέτε μια ώρα νωρίτερα; Να πάρει μια ανάσα ο κόσμος και να φανεί και κάπως πιο υποφερτή η καραντίνα…

Αφού είναι σαφές πως στα ρεβεγιόν των δύο οικογενειών κανείς δεν θα απαιτήσει να τερματιστούν στις εννιά το βράδυ, ή να αλλάξουν την χρονιά με ώρα …Αυστραλίας, γιατί δεν το λένε από τώρα να κάνει κι ο κοσμάκης τα κουμάντα του;

Έτσι όπως γίναμε φέτος τι μας λείπει; Μια νότα αισιοδοξίας κι ένα χαμόγελο στο βάθος…

Κι όλα τα άλλα θα τα αντέξουμε…