Ένα μάτσο ανεμοδούρες

Είναι πραγματικά λυπηρή εικόνα της φοβερής και τρομερής ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα που έφυγε η λάμψη της εξουσίας, δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι. Κι ακόμα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή…  

Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίες ημέρες, συνοψίζονται στο χρησμό του Μαντείου των Δελφών, όταν οι Αθηναίοι ρώτησαν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν την εκστρατεία των Περσών: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»!


Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο καθένας από τα στελέχη που ήταν τόσα χρόνια δίπλα του κι έβγαζαν τους ώμους τους από τα χειροκροτήματα στον αρχηγό, τώρα προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις από την στρατηγική που ακολούθησε, μήπως και περισώσουν το δικό τους πολιτικό κεφάλαιο.


Πρώην βουλευτές που χωρίς τον Τσίπρα θα έβλεπαν τη Βουλή μόνο από την τηλεόραση, τώρα τον κατηγορούν για λάθη και σφάλματα, ενώ ταυτόχρονα πυροβολούν αδιακρίτως κατά των συντρόφων τους με τους οποίους καθόταν επί οχτώ χρόνια στο ίδιο τραπέζι!


Δημοσκόποι που έτρεξαν να αναλάβουν ρόλους συμβούλου δίπλα στον αρχηγό, προσπαθούν τώρα να ρίξουν γέφυρες στους δελφίνους για να εξακολουθήσουν να έχουν ρόλο πίσω από τις κουΐντες, πυροβολώντας και κατά του αρχηγού που υπηρέτησαν.


Κι όλοι μαζί με την στάση τους, επιβεβαιώνουν πως δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα μάτσο ανεμοδούρες, που πάντα πήγαιναν όπου φυσούσε ο άνεμος και ο ίδιο κάνουν και τώρα.
Αλλά αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος του Τσίπρα. Δεν κατάλαβε ποτέ -ή δεν ήθελε να το καταλάβει- ότι περιστοιχίζεται από ένα μάτσο ανεμοδούρες που δεν θα διστάσουν να τον σταυρώσουν πρώτοι, όταν χάσει την δύναμή του.


Είναι πραγματικά λυπηρή εικόνα της φοβερής και τρομερής ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα που έφυγε η λάμψη της εξουσίας, δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι.
Κι ακόμα βρισκόμαστε μόνο στην αρχή…