Εκεί που μας χρωστάγανε…

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε ότι και στις φοιτητικές εστίες, όπως και στα Πανεπιστήμια, υπήρχαν εστίες ανομίας. 

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί άναυδη αυτές τις μέρες τα όσα συμβαίνουν στην φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε ότι και στις φοιτητικές εστίες, όπως και στα Πανεπιστήμια, υπήρχαν εστίες ανομίας. 

Αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι ένας ολόκληρος όροφος της εστίας στου Ζωγράφου, θα είχε μετατραπεί σε χώρο αγοραπωλησίας όπλων και ναρκωτικών. Δεν μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε ότι αυτό το χάλι θα συνεχίζεται επί τρία χρόνια σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Για όλα όμως υπάρχει μια εξήγηση. Πώς να μιλήσουν οι φοβισμένοι φοιτητές ή ο πρύτανης, όταν με την πρώτη επιχείρηση της Αστυνομίας, τουλάχιστον δύο κόμματα, έσπευσαν να συμπαραταχθούν με τους κακοποιούς!!

«Εγώ είδα ένα γιουρούσι. Μια επίδειξη αυταρχισμού της αστυνομίας που δεν επιβαλλόταν από κάποια επιχειρησιακή ανάγκη» δήλωσε ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για μια επίδειξη δύναμης στους φοιτητές που δεν συμφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώνης, συμμετέχοντας σε πορεία για να αποχωρήσει η αστυνομία από την Πανεπιστημιούπολη.

Ναι σωστά. Δεν συνέβαινε τίποτα σπουδαίο. Απλώς εξαρθρώθηκε ένα κύκλωμα 32 ατόμων που διακινούσαν όπλα και ναρκωτικά και χρησιμοποιούσαν την φοιτητική εστία ως ορμητήριο για να ληστεύουν τράπεζες!!

Κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αυτή ήταν μια υγιής και συνήθης ακαδημαϊκή δραστηριότητα, που δεν δικαιολογούσε την επέμβαση της αστυνομίας!

Εκεί που μας χρωστούσανε, ζητάνε και τα ρέστα!!. 

Τα δύο αυτά κόμματα που επί χρόνια στήριζαν τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και τα διαφόρων ειδών «στέκια» της παρανομίας, δεν διστάζουν να υποστηρίζουν ακόμη και εγκληματικές πράξεις προκειμένου να διαφυλάξουν το χάος που έχουν δημιουργήσει στα πανεπιστήμια.

Σκίζουν δήθεν τα ρούχα τους για την προστασία της Δημόσιας Παιδείας και την υπονομεύουν ακόμα κι όταν έχουν να διαλέξουν μεταξύ φοιτητών και κακοποιών!!

Πώς να τολμήσει λοιπόν να μιλήσει κανείς, όταν ξέρει τι θα του συμβεί…

Τώρα λοιπόν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερα, πως νιώθει μια οικογένεια που έχει παιδί σε φοιτητική εστία. 

Και καλά είναι να το σκεφτεί και η κυβέρνηση, όταν επιχειρήσει την τελική αναμέτρηση με την ανομία στα Πανεπιστήμια. Διότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας οργίζεται όταν ακούει τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Κατσώνη…

Και σίγουρα όσοι έχουν παιδιά σε φοιτητικές εστίες…