Του Βασίλη Χιώτη

Όσο διαρκούσε η καραντίνα και η δυσφορία των Ελλήνων για τα περιοριστικά μέτρα, η αξιωματική αντιπολίτευση άρχισε να τρίβει τα χέρια της.

Όσο έβλεπε την διαφορά της από την κυβέρνηση να μειώνεται, άρχισε να πιστεύει πως τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν και πως είναι απλώς θέμα χρόνου να επανέλθει στην εξουσία.

Μόλις έληξε η καραντίνα και ο κόσμος επέστρεψε στην κανονικότητά του όμως, η εικόνα αντιστράφηκε. Η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ άρχισε πάλι να αυξάνει και τα όνειρα της Αριστεράς για δυναμική επιστροφή, διαλύθηκαν σαν τα σύννεφα το καλοκαίρι…

Και τι έκανε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας πως τώρα που λειτουργούν και πάλι οικονομία και τουρισμός, υπάρχει ο κίνδυνος η διαφορά να αυξηθεί κι άλλο;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Ζήτησε από την Βουλή, να πραγματοποιηθεί έρευνα για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, για να διαπιστωθεί αν κάνουν καλά τη δουλειά τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Το ξανάκαναν και πριν από τις τελευταίες εκλογές, διαπιστώνοντας ότι έρχεται μια οδυνηρή εκλογική ήττα.

Και το ξανακάνουν και τώρα, αποδεικνύοντας πως ακόμη τα ίδια μυαλά κουβαλάνε εκεί στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Αντί να κοιτάξουν τι κάνουν εκείνοι στραβά, προσπαθούν να εφεύρουν εχθρούς και να χτίσουν παραμύθια με συνομωσίες.

Είναι αυτό που λένε, πως σου φταίει ο γάιδαρος και βαράς το σαμάρι…

Επί δώδεκα μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην καταστροφολογία, ποντάροντας πως η χώρα θα διαλυθεί από την πανδημία. Δεν βρήκε ποτέ μια καλή κουβέντα για τίποτα όσα έκανε η κυβέρνηση. Και δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο, αλλάζοντας θέση, ακόμα και για την ψήφο των ομογενών, που αρχικώς είχε υπερψηφίσει.

Και τώρα που εισπράττει τους πικρούς καρπούς αυτής της παλιοκομματικής, αλλά και ανεδαφικής στρατηγικής του, κοιτάζει να κρυφτεί πίσω από την ίδια θεωρία που την οδήγησε στην συντριβή πριν από δύο χρόνια.

Αλλά ποτέ κανέναν γάιδαρο, δεν τον έσωσε το ξύλο στο σαμάρι… 

Της φταίει ο γάιδαρος και βαραει ο σαμαρι