Του Βασίλη Χιώτη

Η είδηση ακούστηκε απίστευτη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή, αφού την αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός.

Κι είναι από αυτές τις ειδήσεις, που σε κάνουν να πιστεύεις, πως οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, δεν δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τους πολίτες, αλλά για να τους ταλαιπωρούν.

Μια και μόνο υπάλληλος του ΕΦΚΑ, καθυστερούσε επί μήνες την έκδοση 444 συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ, γιατί δεν της έφτανε η σχετική νομοθεσία, αλλά ήθελε και ειδική εγκύκλιο!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 100,3

Με άλλα λόγια 444 γυναίκες στην Ελλάδα, οι οποίες έχασαν τον άντρα τους που θαλασσοδερνόταν επί χρόνια για μια σύνταξη, δεν έχουν να φάνε εδώ και χρόνια, επειδή μια υπάλληλος είναι ευθυνόφοβη και δεν ξέρει τη δουλειά της!!

Είναι μόνο μια από τις αμέτρητες ιστορίες ταλαιπωρίας που έχουμε ακούσει, όταν ο Έλληνας πάει να βρει το δίκιο του στο δημόσιο.

Κι αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει λύση;

Ασφαλώς και υπάρχει. Αν η συγκεκριμένη υπάλληλος γνώριζε ότι μπορεί να τιμωρηθεί, πιθανότατα δεν θα αδιαφορούσε για τις συνέπειες των πράξεων της.

Αν οι πολίτες μπορούσαν να αξιώσουν αποζημίωση για άσκοπη ταλαιπωρία τους από το κράτος, και το κράτος δεν θα άφηνε ατιμώρητες τέτοιες συμπεριφορές.

Κι έτσι θα φτάναμε κάποια στιγμή, στο σημείο που το κράτος θα υπηρετούσε τον πολίτη, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε όλα τα άλλα προηγμένα κράτη του πλανήτη. Και δεν θα χρειαζόταν παρέμβαση υπουργού για να γίνει το αυτονόητο.

Κι αυτή μάλλον είναι η μόνη λύση. Όσο υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι με αυτά τα μυαλά, άλλες λύσεις δεν υπάρχουν…