Της Σταματίνας Σταματάκου

Τι κι αν ο βασανισμός ζώου έχει γίνει κακούργημα; Τι κι αν η πρώτη πολίτης της χώρας έχει υιοθετήσει αδέσποτο γατάκι στο Προεδρικό Μέγαρο; Τι κι αν ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη σε αποκλειστικά φιλοζωική εκπομπή επισημαίνοντας ότι η κακοποίηση των ζώων των ξεπερνά και δεν δέχεται την ομερτά;

Σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου υποδέχεται τον πρώτο υιοθετημένο πρωθυπουργικό σκύλο. Χθες στο πάρκο του προφήτη Ηλία, στα σύνορα του Δήμου Αθηναίων με το Γαλάτσι βρέθηκαν από ανήλικη μαθήτρια με έντονη φιλοζωική δράση 2 γατάκια ζωντανά και 1 νεκρό. Για την ακρίβεια βρέθηκε η σωρός του γατιού από τη μέση και κάτω, το υπόλοιπο σώμα έλειπε. Αν παρατηρήσει κανείς θα διαπιστώσει ότι λείπει και το ένα πατουσάκι του ζώου, έχει κοπεί. Τα άλλα δύο γατάκια ζουν, στο ένα έχουν κοπεί τα ποδαράκια του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, και στο άλλο είναι παραμορφωμένη η κοιλιά του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανήλικη φιλόζωη εθελόντρια που φροντίζει τις γάτες σε αυτό το σημείο μου τόνισε πως όλες όσες ζουν εκεί στειρωμένες. Τα γατάκια δεν προϋπήρχαν στην περιοχή αλλά σήμερα κάποιος τα άφησε. Επίσης,  δεν υπήρχε αίμα, οπότε ο ακρωτηριασμός τους δεν έγινε στο πάρκο. 

Στο σημείο έσπευσε η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος για το Δήμο Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία προχώρησε σε μήνυση και παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα για περισσότερες από 4 ώρες. Μαζί της βρέθηκε η γνωστή για την φιλοζωική της δράση Φωτεινή Κομμά η οποία μου έφερε τα γατάκια στο σπίτι μου. Συνήθως κάνουμε ρεπορτάζ για τέτοιες περιπτώσεις αλλά αυτά τα πλάσματα αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια μου, θα πάνε στο γιατρό και θα γίνουν τα πάντα για να ζήσουν και να αγαπηθούν όσο τους αξίζει. 

Και να θυμάστε: Η σιωπή είναι συνενοχή. Αν ξέρεις ποιος μπορεί να ακρωτηριάζει, να βασανίζει και να δολοφονεί αθώα μωρά οποιουδήποτε είδους είσαι συνένοχος, γίνεσαι ίδιος με το θύτη. Το να μην θέλει κάποιος τα ζώα στο σπίτι του είναι δικαίωμά του, να τα βασανίζει με τέτοιους σαδιστικούς τρόπους όχι και τιμωρείται πλέον από το νόμο με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 έτη.

ΥΓ: κ. Βαρεμένε, που είστε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχατε γράψει ολόκληρο άρθρο για την «ανέμελη» ζωή των αδέσποτων επιχειρώντας να υποβαθμίσετε την επίσκεψή του πρωθυπουργού σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Αυτή είναι η ζωή των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας, τόσο ανέμελη.