Αιγαίον Πέλαγος…

'Oλοι μαζί, για μια ακόμα φορά, τα έκαναν θάλασσα. Αιγαίον πέλαγος, που λέει κι ο βοηθός μπαρμπέρη στην «Ωραία του Κουρέα»     

Οι μειώσεις στην τιμή των εισιτηρίων που ανακοίνωσαν χθες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, περιγράφονται με μια λέξη: Κοροϊδία…
Η υπόθεση αυτή ήταν από την αρχή χαμένη. Οι μόνοι που δεν το παραδέχονται, είναι εκείνοι που έχουν συμφέρον να μην το παραδεχθούν.


Δεν το παραδέχεται η κυβέρνηση γιατί δεν θέλει να ομολογήσει ότι δεν κινήθηκε εγκαίρως για να πατάξει τα όποια φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και θυμήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στις 15 Ιουλίου κι ενώ έχουν ήδη πουληθεί τα εισιτήρια του καλοκαιριού.


Δεν το παραδέχονται κι οι ακτοπλόοι, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την χρονιά τους κερδοσκοπώντας πάνω στην ζήτηση του Ιουλίου και του Αυγούστου, όπως κάνουν άλλωστε κι όλοι οι άλλοι που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.


Διότι δεν κερδοσκοπούν το καλοκαίρι μόνο οι ακτοπλόοι. Κερδοσκοπούν και οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι πάντες που έχουν αυξημένη πελατεία Ιούλιο και Αύγουστο.
Κι όλοι μαζί προσπαθούν να χαϊδέψουν ένα κακομαθημένο κομμάτι της κοινής γνώμης, που έχει την απαίτηση να κάνει πολυτελείς διακοπές ξοδεύοντας ελάχιστα, ενισχύοντας μια ακόμη μορφή λαϊκισμού που ανθεί τις τελευταίες εβδομάδες.


Επειδή κανείς δεν τολμά να πει την αλήθεια, φτάσαμε στο σημείο να ανακοινώνονται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μειώσεις στις τιμές εισιτηρίων για εισιτήρια που δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα, αλλά και με διαδικασίες που ελάχιστοι τελικά θα ωφεληθούν.


Και με τον τρόπο αυτό έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Οι ακτοπλόοι γιατί τελικά τα έσοδά τους δεν θα μειωθούν. Η κυβέρνηση γιατί θα μπορεί να λέει ότι δεν χαρίζεται στα οικονομικά συμφέροντα. Και οι δημοσιογράφοι που θα λένε ότι δικαιώθηκαν, επειδή δόθηκε λύση στο ζήτημα.


Κούνια που μας κούναγε όλους μαζί…
Τα βλέπει αυτά ο κόσμος και γίνεται …βαπόρι!
Γιατί όλοι μαζί, για μια ακόμα φορά, τα έκαναν θάλασσα. Αιγαίον πέλαγος, που λέει κι ο βοηθός μπαρμπέρη στην «Ωραία του Κουρέα».