Πλακιωτάκης - ΣΚΑΪ: Δεν ταξιδεύεις νησιά χωρίς πιστοποιητικά – Τα μέτρα εν ισχύι ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα (για τα ταξίδια στα νησιά) να διατηρηθούν καθόλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τουλάχιστον ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου» επισήμανε την Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. 

Οι επιβάτες πρέπει να βρίσκονται στα λιμάνια τουλάχιστον 1 ώρα πριν την αναχώρηση τους και να τηρούν τα μέτρα, ενώ χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά δεν μπορείς να ταξιδέψεις, κάτι που έγινε χθες και σε κάποιους ταξιδιώτες , δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους ο Γιάννης Πλακιωτάκης. 


Διευκρίνισε ότι εξαιρούνται από rapid και  μοριακά τεστ οι μόνιμοι κάτοικοι για τις περιοχές Κόστα – Σπέτσες και Μετόχι – Ύδρα, χρειάζονται μόνο σελφ τεστ.  

Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ενήμερη για τα νέα μέτρα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας. «Είναι απαραίτητα για να προστατευτεί η υγεία όλων μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη νέα απειλή της μετάλλαξης του ιού». 

Σε γενικές γραμμές η χθεσινή 1η μέρα κύλησε ομαλά, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν σήμερα, έχω σύσκεψη με περιφερειάρχες για ενίσχυση των ελέγχων σε πλοία και λιμάνια ώστε να επιτηρήσουμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων» επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας. 

Πηγή: skai.gr