Συμφωνία Ισραήλ-Κατάρ για απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ στην Ντόχα λόγω Μουντιάλ

Παρότι δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κατάρ, επετεύχθη συμφωνία για απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ στην Ντόχα, ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα φαίνεται πως θα φέρει πιο... κοντά το Κατάρ με το Ισραήλ.

Κι αυτό γιατί κατόπιν πρωτοβουλίας της FIFA, θα εκτελούνται ειδικές απευθείας πτήσεις από το Τελ Αβίβ στην Ντόχα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πρότινος λόγω του ότι οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Κάτι που ενδέχεται να επιτρέψει και σε Παλαιστίνιους οπαδούς να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», το οποίο υπό κανονικές συνθήκες είναι απρόσιτο για τους κατοίκους των παλαιστινιακών περιοχών.

Οι επιβάτες των πτήσεων θα πρέπει να έχουν το ειδικό πάσο οπαδού από τη FIFA, με 10.000 Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να υπολογίζεται ότι το έχουν προμηθευτεί.

Πηγές του AFP αναφέρουν πως οι διοργανωτές του Μουντιάλ επέμειναν στο να επιτραπεί η είσοδος των Παλαιστινίων στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο από τη μεριά του να αναφέρει ότι «με αυτή τη συμφωνία, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν μαζί».

Από πλευράς Κατάρ, αναφέρεται πως «η θέση μας παραμένει υπέρ της λύσης του παλαιστινιακού ζητήματος. Η συμφωνία για τις πτήσεις δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί».

Πηγή: skai.gr