Δεν θα φορεθούν τελικά τα περιβραχιόνια για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Μουντιάλ

Οι ομοσπονδίες επτά ευρωπαϊκών χωρών ενημέρωσαν για την μη χρησιμοποίηση του περιβραχιόνιου με μήνυμα στήριξης προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Μουντιάλ, υπό τον φόβο τιμωρίας της FIFA.  

Χωρίς τα περιβραχιόνια στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα θα παρουσιαστούν επτά -τουλάχιστον- ευρωπαϊκές ομάδες στο Μουντιάλ, με τις ομοσπονδίες των χωρών να ανακοινώνουν πως εν τέλει δεν θα προχωρήσουν στην κίνηση αυτή υπό τον φόβο τιμωρίας παικτών από την FIFA.

Οι χώρες που δεν θα φορέσουν τα θεματικά ΛΟΑΤΚΙ+ περιβραχιόνια είναι οι Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Δανία, Ουαλία και Αγγλία.

Μάλιστα η ολλανδική ομοσπονδία λίγο αργότερα ανακοίνωσε:

«Μετανιώνουμε που δεν ήταν εφικτό να βρούμε μια λύση μαζί. Παραμένουμε πιστοί στο μήνυμα αγάπης (OneLove) και θα συνεχίσουμε να το διαδίδουμε όμως η προτεραιότητα μας στο Μουντιάλ είναι να κερδίζουμε παιχνίδια».

Στη συνέχεια με κοινή ανακοίνωση της οι εθνικές ομοσπονδίες τοποθετήθηκαν υπέρ της προστασίας των παικτών στο συγκεκριμένο ζήτημα:

«Ως εθνικές ομοσπονδίες δεν μπορούμε να αφήσουμε τους παίκτες μας να δεχθούν κυρώσεις, γι΄αυτό ζητούμε από τους παίκτες μας να μη φορούν τα περιβραχιόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την FIFA, αυτό είναι πρωτοφανές».

Πηγή: sport-fm.gr