Μουντιάλ 2022: Ο γεννημένος στο Καμερούν Εμπολό χάρισε τη νίκη στην Ελβετία - Βίντεο

Σκόραρε και δεν πανηγύρισε ο Μπριλ Εμπολό

Την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ -χάρη σε παίκτη που γεννήθηκε στη χώρα της αντιπάλου- πανηγύρισε η Ελβετία!

Με γκολ που πέτυχε (και δεν πανηγύρισε) ο Μπριλ Εμπολό, επικράτησε 1-0 του Καμερούν.

Στο μυαλό των κόουτς

Ο Μουράτ Γιακίν παρέταξε την Ελβετία με 4-2-3-1. Ο Ζόμερ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια με τους Βίντμερ, Ακάντζι, Ελβέντι και Ροντρίγκες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα κινούνταν οι Φρόιλερ και Τζάκα, ενώ οι Σακίρι, Σο και Βάργκας μπροστά τους. Ο Εμπολό στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ριγκομπέρτ Σονγκ επέλεξε σύστημα 4-1-2-3. Ο Ονανά υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο και Ενκουλού. Μπροστά τους ο Γκουέ με τους Ανγκουίσα και Ονγκλά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Εκαμπί και Εμπεουμό ήταν στα φτερά της επίθεσης, ενώ ο Τσούπο-Μοτίνγκ στην κορυφή.

Το ματς

Η Ελβετία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αποφασισμένη να απειλήσει και να βρεθεί γρήγορα μπροστά στο σκορ. Σταδιακά, οι παίκτες του Καμερούν βρήκαν τα πατήματα τους και μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις πιο κλασικές ευκαιρίες του αγώνα. Νωρίς ο Εκαμπί εισέβαλε στην περιοχή του Ζόμερ, με τον Ελβετό τερματοφύλακα να του λέει «όχι» και ο Εμπεμπό να αστοχεί στο rebound.

Φανερά κατώτεροι οι Ελβετοί, μπορούσαν να απειλήσουν μόνο από στημένα, με την πρώτη τους καλή ευκαιρία να είναι αυτή στο 33ο λεπτό με τον Βίντμερ. Η ομάδα του Γιακίν αντιμετώπισε πρόβλημα στο αμυντικό transition, με τους Καμερουνέζους να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τους τυπικά γηπεδούχους Ελβετούς ήταν η κεφαλιά του Ακάντζι, η οποία όμως κατέληξε εκτός εστίας, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Η Ελβετία άλλαξε την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε αυτό που ήθελε από το πρώτο μέρος, σκοράροντας στο 48ο λεπτό. Ο Σακίρι γύρισε όμορφα την μπάλα, βρήκε τον συμπαίκτη του Εμπολό, ο οποίο ανενόχλητος πλάσαρε τον Ονάνα και βρήκε δίχτυα. Ο σκόρερ δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ του, καθώς κατάγεται από τη πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ.

Ο ηγέτης του Καμερούν, Τσούπο-Μοτίνγκ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να χαρίσει το πολυπόθητο γκολ στην ομάδα του, μοιράζοντας όμορφες πάσες στους συμπαίκτες του, αλλά και με ατομικές ενέργειες. Οι Ελβετοί βελτίωσαν την άμυνα τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και δεν άφηναν πολλούς χώρους στους αντιπάλους. Παρά τις πολλές και αξιότιμες προσπάθειες του Καμερούν, το ματς έληξε 1-0 με την ομάδα του Μουράτ Γιακίν να φεύγει με το τρίποντο.

Η σφυρίχτρα:

Δεν μπορούμε να πούμε πως ο Φακούντο Τέγιο έκανε και την καλύτερη δουλειά ως διαιτητής. Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έδωσε κάρτες όποτε έπρεπε, αλλά όταν στο 83' οι Ελβετοί ζήτησαν πέναλτι για καθαρό χέρι του Αμπουμπακάρ, ο Αργεντίνος έδειξε «παίζεται» και συνέχισε κανονικά τον αγώνα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν, 4-2-3-1): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (72' Οκαφόρ), Σο (72' Φρέι), Βάργκας (81' Ρίντερ), Εμπολό (72' Σεφέροβιτς)

Καμερούν (Ριγκομπέρτ Σονγκ, 4-1-2-3): Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68' Οντούα), Εκαμπί (74' Ενκουντού), Εμπεουμό (82' Ενγκμαλέου), Τσούπο-Μοτίνγκ (74' Αμπουμπακάρ)

Πηγή: sport-fm.gr