Κλείσιμο

Μουντιάλ 2022: Ανατρεπτική Κροατία, διέλυσε τον Καναδά και βλέπει πρόκριση

Iσοβαθμεί στην κορυφή του γκρουπ με το Μαρόκο

Η Κροατία δεν μάσησε από το γκολ του Ντέιβις στο 2', αλλά φόρτσαρε και... κατάπιε (4-1) τον Καναδά -με τον Κράμαριτς να σκοράρει δις και τους Λιβάγια και Μάγιερ να συμπληρώνουν- βλέποντας πρόκριση.

Το ματς:

«Καυτό» ξεκίνημα από τον Καναδά, με γκολ μόλις στο 2'! Ύστερα από ωραίο build up από πίσω, ο Μπιουκάναν έκανα εξαιρετικό γύρισμα από δεξιά, με τον Ντέιβις να σκοράρει με τρομερή καρφωτή κεφαλιά. Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να χτίσουν πάνω στο προβάδισμά τους. Κυκλοφορούσαν την μπάλα με ωραίους συνδυασμούς (πολύ καλή τεχνική από αρκετούς από τους παίκτες τους παίκτες τους), χωρίς ωστόσο να βγάζουν ξεκάθαρες ευκαιρίες ούτε όμως και να κινδυνεύουν.

Η Κροατία άρχισε να ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμούς μετά το 20', με τον Λιβάγια στο 22' να μην πιάνει καλά την προβολή ύστερα από το πέρασμα του Κόβασιτς. Μάλιστα, στο 26' ακυρώθηκε -ορθώς- το τέρμα του Κράμαριτς, καθώς ο Λιβάγια -που του έβγαλε εξαιρετική μπαλιά- ήταν εκτεθειμένος σε πρώτο χρόνο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ απείλησε και στο 35', αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μπόριαν.

Παρόλα αυτά, η Χβάρτσκα επέμεινε και δικαιώθηκε στο 36': Ο Κράμαριτς έγινε δέκτης της μπάλας από έξυπνη μπαλιά του Πέρισιτς και εκτέλεσε εύστοχα τον Μπόριαν από δύσκολη γωνία. Έκτοτε, μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους, η Κροατία έκανε ό, τι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου, κάθε αντεπίθεσή της «μύριζε» γκολ, με την άμυνα των αντιπάλων της να παραπαίει…

Εντέλει, οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το καλό τους διάστημα με την ανατροπή πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 44', όταν ο Λιβάγια έπιασε τρομερή σουτάρα εκτός περιοχής, με την μπάλα να καρφώνεται στην κάτω δεξιά γωνία της εστίας. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν το απόλυτο μομέντουμ, με τον Κράμαριτς να μη βρίσκει στόχο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο τέταρτο ο Μίλερ έδιωξε σωτήρια ύστερα από γύρισμα από αριστερά. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν με το 2-1 στα αποδυτήρια.

Ο Καναδάς άρχισε με διπλή αλλαγή στο δεύτερο μέρος (Κονέ και Οσόριο στις θέσεις των Λάριν και Εουστάκιο). Μάλιστα, η ομάδα του Τζον Χέρντμαν ήταν εκείνη που απείλησε εκ νέου πρώτη, στο 49', με το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Οσόριο, το έφυγε ξυστά από το δεξί δοκάρι. Η Κροατία απάντησε με τη στιγμή του Λιβάγια στο 51', για να φτάσει μια… ανάσα από το 3-1 στο 54', όταν ο Μόντριτς γύρισε ωραία στο ύψος του πέναλτι, με τον Κράμαριτς να σημαδεύει στη δεξιά κάτω γωνία και τον Μπόριαν να αποκρούει. Πολύ ωραίο και το «στοπ» από τον Λιβάκοβιτς στο 56' στο μακρινό τελείωμα του Ντέιβιντ.

Η αναμέτρηση είχε αποκτήσει εξαιρετικό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Ο Καναδάς προσπαθούσε για το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, αντί αυτού, είδε την Κροατία να πετυχαίνει και τρίτο τέρμα, στο 70', εκ νέου με ιδανικό τελείωμα του Κράμαριτς (και εξαιρετικό κοντρόλ) μετά από ασίστ του Πέρισιτς. Η Κροατία «άγγιξε» το 4-1 στο 78', αλλά ο Μπρόζοβιτς δεν εκτέλεσε σωστά. Τελικά, το βρήκε στο 90'+4', με τους νεοεισελθόντες Όρσιτς και Μάγερ να αξιοποιούν το λάθος του Μίλερ, να συνδυάζονται και τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς – Τζουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβαρντιόλ, Σόσα - Κόβατσιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς - Λιβάγια, Κράμαριτς, Πέρισιτς.

Καναδάς (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν - Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ - Λαριέα, Χάνιτσον, Εουστάκιο, Ντέιβις - Μπιουκάναν, Ντέιβιντ, Λάριν.

Πηγή: sport-fm.gr