Μουντιάλ 2022: Η Αυστραλία στους «16» για 2η φορά στην ιστορία της - Νίκησε 1-0 τη Δανία (Βίντεο)

Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Λέκι στο 60ο λεπτό - Μεγάλη μπάλα και πάθος από τους Αυστραλούς

Την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγυρίζει για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Αυστραλία. Τα «καγκουρό» επικράτησαν με σκορ 1-0 της Δανίας χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Λέκι στο 60ο λεπτό και ακολούθησαν στα νοκ άουτ τη Γαλλία που ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Τυνησία.

Στο μυαλό των κόουτς

Για την Αυστραλία ο Γκρέιαμ Άρνολντ επέλεξε το 4-4-1-1. Ο Ράιαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπέχιτς αριστερά, τον Ντέγκενεκ δεξιά και τους Ρόουλς , Σούταρ στα στόπερ. Μόουι και Ιρβάιν κινούνταν στον άξονα, Γκούντγουιν και Λέκι στις «πτέρυγες» και ο ΜακΓκρι κινούταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντιουκ.
Για τη Δανία ο Κάσπερ Χιούμλαντ, παρέταξε 4-1-2-3. Κάσπερ Σμάιχελ στο τέρμα, Ράσμους Κρίστενσεν στο δεξί άκρο, Μέλε στο αριστερό και Άντερσεν με Αντρέας Κρίστενσεν αγωνίστηκαν στην αμυντική τετράδα. Ο Χόιμπιεργκ σε ρόλο «εξαριού» με τους Γένσεν και Έρικσεν πιο μπροστά του. Στο δεξί «φτερό» αγωνίστηκε ο Σκοβ Όλσεν, στο αριστερό ο Λίνστρεμ κα στην κορυφή της επίθεσης ο Μπρεϊθγουέιτ.

Δείτε τα καλυτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

Το ματς

Η Δανία έψαξε από την αρχή το γκολ καθώς ήταν αυτή που κυνηγούσε την νίκη που θα τις έδινε την πρόκριση.

Ωστόσο, οι Αυστραλοί ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι περιοχή με τον ΜακΓκρι να σουτάρει και τον Αντρέας Κρίστενσεν να κόβει με προβολή στο 3ο λεπτό.
Η ομάδα της Δανίας απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μέλε να πατά περιοχή και να γυρνά στον Μπρέιθγουεϊτ με τον Ράιαν να μπλοκάρει.
Στο 22' η Αυστραλία απείλησε με τον ΜακΓκρι που πήρε την κεφαλιά πάσα από τον Ντιουκ όμως ο Σμάιχελ μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Σκόου Όλσεν, πήρε μέτρα πάτησε στην περιοχή του Ράιαν όμως το σουτ του Δανού ήταν άψυχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τον Λίνστρεμ να έχει την τελευταία καλή ενέργεια για το πρώτο ημίχρονο και τον Ράιαν να κρατά το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές εκατέρωθεν «φρεσκάρωντας» το κέντρο τους. Το ματς ήταν σκληρό, γεγονός που βόλεψε ιδιαίτερα την Αυστραλία, η οποία στο 48' έφτασε κοντά στο γκολ με τον ΜακΓκρι να μπαίνει από τα αριστερά να πατά στον Ιρβάιν το σουτ του οποίου έφυγε πολύ ψηλά άουτ.
Το παιχνίδι της Δανίας, έγινε αρκετά ανορθόδοξο καθώς οι παίκτες του Χιούμλαντ επιτίθονταν μαζικά. Στο 60' ο Λέκι εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της Δανίας, παίρνοντας την πάσα από τον Ιρβάιν και μετά από διαδοχικές προσποιήσεις σούταρε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σμάιχελ κάνοντας το 1-0 για τα «καγκουρό».

Οι βαθιές μπαλιές παρέμειναν η μοναδική επιλογή στο παιχνίδι των Δανών, που στο 70' ζήτησαν πέναλτι αλλά ο Αλγερινός διαιτητής Μουσταφά Γκορμπάλ έπειτα από συνεννόηση με το VAR υπέδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ως το τέλος δεν άλλαξε τίποτα και η Αυστραλία, πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «16» για δεύτερη φορά στην ιστορία της, αφήνοντας τους Δανούς εκτός συνέχειας.

Oι ενδεκάδες:

Aυστραλία ( Γκρέιαμ Άρνολντ 4-4-2): Mπράιαν-Ντέγκενεκ, Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς- Λέκι, Ιρβάιν, Μόουι, Γκούντγουϊν- ΜακΓκρι, Ντιουκ

Δανία ( Κάσπερ Χιούμλαντ 4-2-3-1): Σμάιχελ- Ρ. Κρίστενσεν, Άντερσεν, Α. Κρίστενσεν, Μέλε- Χόιμπιεργκ, Γένσεν- Σκόου Όλσεν, Λίντστρεμ, Έρικσεν- Μπρεϊθγουέιτ

Πηγή: sport-fm.gr