Μουντιάλ 2022: Η Σενεγάλη στο κόλπο για την πρόκριση, 3-1 το Κατάρ (βίντεο)

Σε αντίθεση με την πρεμιέρα το Κατάρ ήταν εξαιρετικό, πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και έβαλε δύσκολα στη Σενεγάλη η οποία ήταν πιο ουσιαστική και πήρε μεγάλη νίκη

Η Σενεγάλη επικράτησε με 3-1 του Κατάρ μπαίνοντας για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης στη φάση των «νοκ-άουτ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για... σχέδον κάθε λάθος του Κατάρ η Σενεγάλη είχε και μια απάντηση, πρώτα με τον Ντία (41΄) πριν την ανάπαυλα και με τους Ντιεντχιού (48΄), Ντιένγκ (84΄) στην επανάληψη.

Το μόνο που κατάφεραν οι διοργανωτές ήταν να μειώσουν στο 78΄ με τον Μουντάρι, πράγμα που τους γέμισε με ελπίδα για τα επόμενα λεπτά πριν ακόμη ένα γκολ από την απέναντι πλευρά διαδεχθεί ακόμη ένα λάθος τους.

Κάπως έτσι το Μουντιάλ λαμβάνει «τέλος» για τους Καταριανούς οι οποίοι μετά και μετά το Εκουαδόρ (0-2), ηττήθηκαν και από την Σενεγάλη αντιμετωπίζοντας την Ολλανδία στην τελευταία αγωνιστική.

Την ίδια ώρα η Σενεγάλη θα παίζει τα «ρέστα» της απέναντι στο Εκουαδόρ για τους «16» της διοργάνωσης.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Φέλιξ Σάντσεζ επέλεξε για ακόμη μια φορά όπως και στην πρεμιέρα το 3-5-2, με τον Μεσάλ κάτω από τα δοκάρια παίρνοντας την θέση του Αλ Σιμπ μετά την ασταθή εμφάνιση του στην πρεμιέρα. Την τριάδα της άμυνας στελέχωσαν οι Χασάν, Κούκι και Πέδρο Μιγκέλ, στη δεξιά πτέρυγα ο Μοχαμάντ ενώ στην άλλη πλευρά ήταν ο Αχμέντ. Η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Μπουντιάφ, Μαντιμπό και Αλ Χάιντος ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρίσκονταν οι οι Αφίφ και Αλί.

Για την Σενεγάλη και τον Αλιού Σισέ με το 4-2-3-1 ο Φερλάντ Μεντί παρέμεινε σταθερά κάτω από τα γκολπόστ παρά τα λάθη του στον αγώνα με την Ολλανδία, στα δεξιά της άμυνας βρέθηκε ο Σαμπαλί ενώ στην άλλη πλευρά αγωνίστηκε ο Τζέικομπς. Ο Κουλιμπαλί με τον Ντιαλό συνέθεσαν το αμυντικό δίδυμο της ομάδας τους με τον Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού να μην ξεκινάει βασικός όπως και με την Ολλανδία. Μεντί και Γκέγιε στην μεσαία γραμμή με τους Σαρ και Ντιατά να αποτελούν τους εξτρέμ της ομάδας. Την ενδεκάδα συμπλήρωσε ο Ντία που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ντιεντχιού να βρίσκεται πίσω από αυτόν.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο η Σενεγάλη μπήκε καλύτερα στο ματς, ήταν αυτή που έλεγχε τον ρυθμό με τους Καταριανούς να περιμένουν σε αρχικό πλάνο. Ο Σαρ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προθέσεων για την ομάδα του Αλιού Σισέ καθώς μετακινούνταν τόσο στην αριστερή όσο και στην δεξιά πλευρά δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ όπως στο 4΄ και το 7΄.

Το Κατάρ σαν πρώτη εικόνα ήταν πολύ καλύτερο συγκριτικά με ότι είδαμε στην πρεμιέρα απέναντι στο Εκουαδόρ. Οι… γκαφες όπως αυτή του Μεσάλ (38΄) που παραλίγο να πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής και τα λάθη όπως του Κούκι (41΄) που έστρωσε την μπάλα στον Ντία για το 1-0 δεν μπορούσαν να λείπουν. Όμως προσπάθησε να πιέσει ψηλά, είχε στιγμές με προϋποθέσεις που δεν ευτύχησε να εκμεταλλευτεί.

Στο δεύτερο μισό τα «λιοντάρια της Τεράνγκα» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 48ο λεπτό ο Ντιεντχιού θα ξεχαστεί τελείως από την άμυνα του Κατάρ, ο παίκτης θα τραβηχτεί στο πλάι της περιοχής και με τρομερή κεφαλιά θα αυξήσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Για ένα εικοσάλεπτο το Κατάρ είχε «ξεμυτίσει» αρκετά από την ζώνη ασφαλείας του. Πίεζε με όλες του τις δυνάμεις με τις γραμμές του ανεβασμένες -επικίνδυνα- ψηλά στο γήπεδο. Κατάφερε να «κλέψει» αρκετές μπάλες και να δημιουργήσει ευκαιρίες όπως στο 63΄ και το 64΄ με τον Μεντί να κρατάει όρθια την ομάδα του Αλιού Σισέ που είχε επαναπαυτεί πλήρως παρά το γεγονός πως έβγαιναν συχνά στην αντεπίθεση λόγω της αφέλειας των Καταριανών.

Η πίεση των διοργανωτών απέδωσε «καρπούς» στο 78΄ όταν ο Μουντάρι μετουσίωσε σε γκολ την σέντρα του Αχμέντ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από ωραία ενέργεια του τελευταίου.

Το τέρμα δεν ήταν αρκετό για να επιδιορθώσει την αφέλεια της ανασταλτικής λειτουργείας της ομάδας του Φέλιξ Σάντσεζ, η οποία έμεινε πιστή στην... «παράδοση» του ματς δεχόμενη ακόμη ένα γκολ μετά από λάθος της όταν στο 84΄ ο Ντιένγκ θα πλάσαρε υποδειγματικά τον Μεσάλ μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του.

Η σφυρίχτρα:

Ο Ισπανός διαιτητής Ματέου Λαόθ γνώριμος στα μέρη μας και από την παρουσία του στον περσινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναικό και ΠΑΟΚ (1-0), ήταν καλός. Προσπάθησε να μην επηρεαστεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, όμως δεν χαρίστηκε όταν χρειάστηκε δείχνοντας την κίτρινη κάρτα, όπως και στο 20΄ με τον Μοχαμάντ ή στο 31΄ με τον Ντία. Δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος, μάλιστα δεν καταλόγισε και πέναλτι υπέρ του Κατάρ όταν σε πτώση του Αφίφ ο ίδιος του έδειξε με νόημα πως ο προσπάθησε να το εκβιάσει δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσεζ 3-5-2): Μεσάλ, Πέδρο (83΄ Γουάντ), Μοχαμάντ, Χασάν, Αμίν, Μπουντιάφ (69΄ Χατέμ), Αφίφ, Αλχάιντος (74΄ Μουντάρι), Αλί, Κούκι (83΄ Σάλμαν), Ασίμ

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ 4-2-3-1): Μεντί (78΄ Π.Σαρ), Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Τζέικομπς (78΄ Παπέ Σισέ), Σαμπαλί, Ν.Μεντί, Γκεγιέ, Ντιατά (65΄ Σις), Σαρ (74΄ Εντιαγέ), Ντία, Ντιεντχιού (74΄ Ντιένγκ)

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου:
1. Ολλανδία 3 βαθμούς
2. Εκουαδόρ 3 βαθμούς
3. Σενεγάλη 3 βαθμούς
4. Κατάρ 3 βαθμούς

Πηγή: sport-fm.gr

Πηγή: skai.gr