Τρόποι για να αποφύγεις ή να αντιμετωπίσεις έναν λεκέ από αποσμητικό

Αν θέλετε η εμπειρία σας με το αποσμητικό να είναι πάντα ευχάριστη, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες 

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνεται και η παραγωγή ιδρώτα από το σώμα μας. Είναι μία φυσιολογική αντίδραση, την οποία γνωρίζουμε και για αυτό άλλωστε παίρνουμε τα μέτρα μας.

Αποσμητικό. Αυτός είναι ο σύμμαχος μας για τις ζεστές μέρες. Όσο αυξάνεται η παραγωγή ιδρώτα, τόσο πιθανότερο είναι να έρθουμε αντιμέτωπ@ με άσχημες μυρωδιές, για αυτό αν δεν θέλεις να βρεθείς προ εκπλήξεως, τότε καλά θα κάνεις να έχεις πάντα έχεις πάντα και παντού ένα αποσμητικό για την περιοχή της μασχάλης.

Ωστόσο, δεν αρκεί να αγοράζουμε απλώς ένα αποσμητικό. Είναι σημαντικό να βρούμε το προϊόν με την κατάλληλη σύσταση που είναι φιλικό προς το ph του δέρματος μας και να είμαστε ενημερωμένοι για όσα μπορεί να προκαλέσει ένα αποσμητικό, όπως ενοχλητικοί λεκέδες στα ρούχα μας.

Πολλές φορές αυτοί οι μικροί λεκέδες κάτω από την περιοχή της μασχάλης είναι ικανοί να μας καταστρέψουν ολόκληρο το outfit και τη διάθεση μας. Αν θέλεις η εμπειρία σου με το αποσμητικό να είναι πάντα ευχάριστη, ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες.

Δώσε στο αποσμητικό σου χρόνο

Όταν βάζεις foundation στο πρόσωπο σου δεν τοποθετείς κατευθείαν τα υπόλοιπα προϊόντα, αλλά περιμένεις να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί καλά στο δέρμα του προσώπου σου. Παρόμοιας φιλοσοφίας είναι και τα αποσμητικά, τα οποία πολλές φορές βάζουμε με βιασύνη και δεν περιμένουμε λίγα λεπτά για να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα μας. Την επόμενη φορά που θα βάλεις αποσμητικό περίμενε ένα με δύο λεπτά και μετά φόρεσε τη μπλούζα σου. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να αντικρύσεις στη μπλούζα σου κάποιο λεκέ.

Απέφυγε ένα αποσμητικό με αλουμίνιο 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caudalie (@caudalie)

Ο λεκές που παρατήρησες στο λευκό σου t – shirt είναι πιθανότητα αποτέλεσμα της μαθηματικής πράξης αλουμίνιο + ιδρώτας. Καταλαβαίνεις που το πάμε. Το αλουμίνιο είναι ένα συστατικό που θα μπορούσε να ευθύνεται για αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες. Αν γνωρίζεις ότι διαθέτεις ευαισθησία και έχεις έρθει αντιμέτωπη με αυτό το όχι ευχάριστο θέαμα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις αποσμητικό. Ένα αρκετά αποτελεσματικό και χωρίς αλουμίνιο αποσμητικό είναι το Vinofresh, από την εταιρία Caudalie.

Για τους λεκέδες το μυστικό είναι … ξύδι 

Όπως είδαμε παραπάνω υπάρχουν τρόποι για να μειώσεις τις πιθανότητες να έρθεις αντιμέτωπη με ένα λεκέ. Τι κάνουμε όμως όταν ο λεκές εμφανίζεται ξανά και ξανά; Φαίνεται ότι η έκφραση ” έχεις νεύρα…ξύδι” μάλλον προκύπτει από το γεγονός ότι το ξύδι αντιμετωπίζει ενοχλητικούς λεκέδες που μας προκαλούν εκνευρισμό. Για να καταπολεμήσεις άσχημους λεκέδες χρησιμοποίησε λευκό, κατά προτίμηση, ξύδι. Το φυσικό αυτό καθαριστικό θα απομακρύνει γρήγορα και αποτελεσματικά το λεκέ. Βήματα τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις : Σε ένα στεγνό ρούχο πασπάλισε λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα τοποθέτησε λευκό ξύδι στο σημείο του λεκέ. Αφού τρίψεις καλά την περιοχή άφησε το μείγμα να δράσει λίγα λεπτά και ξέπλενε το ρούχο με νερό σε κανονική θερμοκρασία. Σε βρεγμένο ρούχο δοκίμασε να ρίξεις δύο κουταλιές λευκό ξύδι μαζί με δύο ποτήρια νερό. Έπειτα άφησε το ρούχο να μουλιάσει στους 45 με 60 βαθμούς. Τέλος, ξέπλυνε το ρούχο με άφθονο ζεστό νερό.

Πηγή: Savoir Ville
TAGS: ζέστη