Τόμας Μαρκλ: Ανόητη ερώτηση, όχι ρατσισμός, το θέμα περί χρώματος του μωρού

Ως μια «ανόητη ερώτηση» και όχι ως έκφανση ρατσισμού χαρακτηρίζει ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ το ζήτημα που ανέφερε η Δούκισσα του Σάσεξ σχετικά με «ανησυχίες» της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας για το χρώμα του γιου της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Σε δηλώσεις του στη βρετανική τηλεόραση ο Τόμας Μαρκλ τόνισε ότι δε θεωρεί πως η βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστές, προσπαθώντας να περιορίσει τη φωτιά που άναψε στη χώρα η επίμαχη αποκάλυψη της Μέγκαν στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρι, στην αμερικανική τηλεόραση.

Υπνεθυμίζεται ότι η Δούκισσα του Σάσεξ ισχυρίστηκε ότι ο γιος της Άρτσι, που πλέον είναι ενός έτους, δεν έλαβε τον τίτλο του πρίγκιπα διότι εντός της βασιλικής οικογένειας υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με το «πόσο σκούρο μπορεί να είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί» .

Ο Τόμας Μαρκλ είπε στο ITV την Τρίτη: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη βασιλική οικογένεια, και δεν πιστεύω επ’ ουδενί ότι είναι ρατσιστές. Δε θεωρώ ότι οι Βρετανοί είναι ρατσιστές, ούτε ότι το Λος Άντζελες είναι ρατσιστικό, ούτε η Καλιφόρνια».

«Αυτό για το τι χρώμα θα έχει το μωρό ή πόσο σκούρο μπορεί να είναι, φαντάζομαι και ελπίζω πως ήταν απλώς μια ανόητη ερώτηση κάποιου. Μπορεί να ήταν κάποιος που έθεσε ένα ανόητο ερώτημα, και όχι ότι ήταν ρατσιστής», είπε ο πατέρας της Μέγκαν.

«Όλο αυτό για το χρώμα και πόσο σκούρο είναι το μωρό ήταν» μια βλακεία, πρόσθεσε χρησιμοποιώντας λιγότερο ευγενικό όρο στην πραγματικότητα. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να ερευνηθεί η προέλευση του σχολίου.

Σημειώνεται ότι ο Τόμας Μαρκλ έχει απομακρυνθεί από την κόρη του από την εποχή που εκείνη ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Χάρι. Στη συνέντευξή του την Τρίτη προς το βρετανικό κανάλι τόνισε ότι η κόρη του τον απογοήτευσε τότε που ήταν άρρωστος και ότι η συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι ήταν υπερβολική και σε κακή στιγμή την ώρα που παλεύει για τη ζωή του ο παππούς του Χάρι και σύζυγος της Βασίλισσας Ελισσάβετ, ο Φίλιππος.