Το Forbes αμφισβητεί ότι η περιουσία του Κάνιε Γουέστ ανέρχεται σε 6,6 δισ. δολάρια

Παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι ο Κάνιε Γουέστ φέρεται να είναι ο πλουσιότερος μαύρος στην ιστορία της Αμερικής, το Forbes αμφισβητεί επίσημα τον τίτλο που δόθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον διάσημο ράπερ και σχεδιαστή μόδας.

Το Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι οι πρόσφατες αναφορές ότι η περιουσία του Κάνιε Γουέστ αγγίζει τα 7 δισ, δολάρια βασίζονται στη μαγική σκέψη σχετικά με πωλήσεις που δεν έχουν γίνει ακόμη.

Αυτός είναι ο λόγος που η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στο 1/3 του ποσού που αναφέρθηκε, δηλαδή στα 1,8 δισ. δολάρια.

Το περιοδικό παρουσίασε τους δικούς του υπολογισμούς για την περιουσία του Κάνιε Γουέστ που οδηγούν στο συγκεκριμένο ποσό.

Οι αριθμοί του Forbes ενισχύουν τη θέση ότι ο Ρόμπερτ Φ. Σμιθ της εταιρείας επενδύσεων Vista Equity είναι ο πλουσιότερος μαύρος στις ΗΠΑ, με εκτιμώμενη περιουσία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη πλευρά, ο πλουσιότερος μαύρος στον κόσμο παραμένει ο Αλίκο Ντανγκότε, ιδιοκτήτης βιομηχανικού ομίλου με περιουσία που ανέρχεται σε 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια .

Το Bloomberg δημοσίευσε ότι η περιουσία του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία, Κάνιε Γουέστ ανέρχεται σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes όμως αναφέρει ότι η έκθεση της UBS που αναφέρεται στα περισσότερα άρθρα βασίστηκε στην υπόθεση των μελλοντικών προσδοκιών. Δεδομένου ότι η σειρά Yeezy Gap δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει ούτε έχει λάβει τρέχοντα έσοδα ή κέρδη, οι αριθμοί είναι, επομένως, λανθασμένοι, αναφέρει το Forbes και δίνει μια πιο ρεαλιστική ανάλυση για την εκτιμώμενη περιουσία του Κάνιε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το brand Yeezy έχει αξία περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γουέστ εκτιμάται ότι έχει κερδίσει πέρυσι 191 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα από τη δεκαετούς διάρκειας συμφωνία παραγωγής με την adidas.

Όσον αφορά στα έσοδα από το δικό του brand, Yeezy, ο Κάνιε κέρδισε 214 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Με την πάροδο του χρόνου, ο ράπερ έχει επίσης συσσωρεύσει 160 εκατομμύρια δολάρια σε επενδυτικά αγαθά, «9,3 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, διαθέτει κοσμήματα αξίας 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων, οχήματα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, έπιπλα αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων και ζώα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων». Ο μουσικός κατάλογος των εσόδων του μεγιστάνα της ραπ εκτιμάται σε 90 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η επένδυσή του στο brand της συζύγου του με την οποία είναι σε διάσταση, Κιμ Καρντάσιαν, Skims υπολογίζεται σε 64 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ