Κλείσιμο

Τι σημαίνει ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ωροσκόπος σου

Παρόλο που μπορεί να είσαι Τοξότης, αντί να είσαι εξωστρεφής και αυθόρμητη, να είσαι πιο ήσυχη και σοβαρή και υπάρχει βάσιμος λόγος για αυτό.

Παρόλο που ξέρουμε το ζώδιο μας και μαζί τα γενικά χαρακτηριστικά του, τα οποία συνήθως ταυτίζονται με τον χαρακτήρα μας, υπάρχει πάντα μία μικρή απόκλιση όπου δεν ταιριάζει με αυτό που περιγράφει το ωροσκόπιο μας και συχνά απορούμε γιατί.

Λοιπόν, υπάρχει λόγος για αυτό. Το -ηλιακό- ζώδιο στο οποίο ανήκεις στην πραγματικότητα δεν σου δίνει την πλήρη εικόνα, αφού ο καθένας έχει πολλαπλές τοποθετήσεις στο γενέθλιο χάρτη που συνθέτουν την προσωπικότητά του. Για αυτό τον λόγο πρέπει να τον διαβάζουμε, γιατί έτσι μπορεί να βρούμε εξήγηση στο γιατί σχετιζόμαστε με άλλα ζώδια ή γιατί δεν αισθανόμαστε σαν το ζώδιό μας.

Εκτός από το ζώδιο του Ήλιου λοιπόν, οι άλλες κύριες αστρολογικές τοποθετήσεις που αποτελούν τον πυρήνα του ποιος είσαι είναι η Σελήνη και ο ωροσκόπος. Αν λοιπόν ξέρεις μόνο για το ηλιακό σου ζώδιο, διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να διαβάσεις τον γενέθλιο σου χάρτη.

Καταρχήν είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως τα ζώδια χωρίζονται σε κάποιες ομάδες, τα στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα κίνητρα, τις αξίες και κάποιες ιδιότητες ορισμένων ζωδίων και είναι αρκετά σημαντικό να ξεκινήσεις μαθαίνοντας αυτά.

Για να βρεις τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ωροσκόπο σου, μπορείς απλά να μπεις σε μια εφαρμογή γενέθλιου χάρτη και να βάλεις την ακριβή ώρα γέννησής σου, ημερομηνία γέννησης, τον τόπο γέννησης και θα έχεις αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Το ζώδιο του Ήλιου , είναι το ζώδιο που γνωρίζουν οι περισσότεροι αφού χρειάζεσαι μόνο την ημερομηνία γέννησής σου για να το βρεις. Είναι αυτό που λέτε στους ανθρώπους όταν ρωτούν ποιο είναι το ζώδιό σου – «Είμαι Ταύρος» ή «Είμαι Καρκίνος».

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ταυτότητά σου, την αίσθηση του εαυτού σου και το εγώ σου. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος σου δείχνει τί σε παρακινεί και σε οδηγεί, και μπορεί επίσης να δείξει πώς εκφράζεσαι καθώς και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.
Δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεσαι από την αρχή με το ηλιακό σου ζώδιο, αφού πολλές φορές παρατηρούμε την κλίση προς αυτό σε μεγαλύτερη ηλικία.

Τι μπορεί να σημαίνει αν ο Ήλιος σου είναι στη κάθε ομάδα στοιχείων;

- Αν είναι ο Ήλιος στα ζώδια της Φωτιάς: Ισχυρή προσωπικότητα, ευθύς, εξωστρεφής, πιστή
- Αν είναι ο Ήλιος στα ζώδια της Γης: Εργατική, υπεύθυνη, ρεαλίστρια, αξιόπιστη
- Αν είναι ο Ήλιος στα ζώδια του Αέρα: Κοινωνική, με αγάπη για τη μάθηση, πάντα σκέφτεσαι και πάντα θες να δοκιμάζεις κάτι νέο
- Αν είναι ο Ήλιος στα ζώδια του Νερού: Διαισθητική, περιποιητική, εσωστρεφής

Μπορεί να έχεις ακούσει πως πολλοί άνθρωποι γεννιούνται στο μέσο μεταξύ δύο ζωδίων και δηλώνουν πως διαλέγουν ποιο ζώδιο είναι ανάλογα την κατάσταση και την ηλικία, αλλά αυτό δεν ισχύει, αφού και ο Ήλιος δε μπορεί να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Εάν γεννήθηκες την πρώτη ή την τελευταία μέρα μιας εποχής ενός ζωδίου, το ζώδιό σου θα εξαρτηθεί από το πότε ο ήλιος πήγε πραγματικά στο επόμενο ζώδιο. Έτσι, αν ο ήλιος μεταφερόταν από τον Κριό στον Ταύρο στις 12:00 μ.μ., τα άτομα που γεννήθηκαν πριν από τις 12 θα ήταν Κριοί, ενώ όσοι γεννήθηκαν μετά τις 12 θα ήταν Ταύροι. Θα πρέπει να βάλεις στον γενέθλιο χάρτη σου την -όσο γίνεται- πιο ακριβή ώρα γέννησής για να μάθεις ποιο ζώδιο είσαι.

Το ζώδιο της Σελήνης πάλι, αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό σου εαυτό – ποια είσαι όταν είσαι μόνη και πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Υποδεικνύει επίσης πώς επεξεργάζεσαι και επικοινωνείς τα συναισθήματά σου αλλά και τι χρειάζεσαι για να αισθάνεσαι άνετα.

Το ζώδιο της Σελήνης σου είναι μια εξαιρετικά σημαντική τοποθέτηση, καθώς σου αποκαλύπτει πώς μπορείς να αισθανθείς συναισθηματικά ασφαλείς. Εάν το ζώδιο της Σελήνης σου βρίσκεται στο ίδιο στοιχείο (Φωτιά, Νερό, Γη ή Αέρας) ή έχει τον ίδιο ωροσκόπο με αυτό του συντρόφου σου, σας ευνοεί για να καταλάβετε ο ένας τον άλλον.

- Αν έχεις τη Σελήνη στα ζώδια της Φωτιάς αναζητάς: Προσοχή, περιπέτειες, σύντροφο ή φίλους που νοιάζονται όσο εσύ
- Αν έχεις τη Σελήνη στα ζώδια της Γης αναζητάς: Εργασία, ρουτίνα, σταθερότητα
- Αν έχεις τη Σελήνη στα ζώδια του Αέρα αναζητάς: Διανοητική τόνωση, νέα πράγματα, κοινωνική αλληλεπίδραση
- Αν έχεις τη Σελήνη στα ζώδια του Νερού αναζητάς: Ώρα μόνη, φροντίδα

Το ανερχόμενο ζώδιο, γνωστό και ως Ωροσκόπος, είναι το πώς προβάλλεις τον εαυτό σου και η είναι η πρώτη μας εντύπωση προς τους άλλους με βάση την εικόνα μας αλλά και τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε με τον κόσμο.

Ο Ωροσκόπος είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί διαμορφώνει πρακτικά ολόκληρο τον γενέθλιο χάρτη. Ο γενέθλιος χάρτης είναι ένας τροχός που χωρίζεται σε 12 οίκους (ή τμήματα του κύκλου), ένα για κάθε ζώδιο και η σειρά αυτών των σπιτιών καθορίζεται από τον ωροσκόπο.

Η γνώση του πλήρους χάρτη σου και όχι μόνο του ηλιακού σου ζωδίου είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση όλων των πτυχών της προσωπικότητάς σου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να ταυτιστούν περισσότερο με τον Ωροσκόπο ή τη Σελήνη τους, παρά με το ζώδιο του Ήλιου τους.

Για αυτό λοιπόν, όταν προσπαθείς να καταλάβεις τον εαυτό σου αλλά και τους φίλους σου, την οικογένειά σας και άλλα σημαντικά τρίτα πρόσωπα, φρόντισε να λάβεις υπόψιν σου τον γενέθλιο χάρτη πιο εκτενώς, ώστε να σχηματίσεις μια πιο ευρεία εικόνα.

Διαβάστε περισσότεραΤόλμησε κι εσύ το iconic μακιγιάζ της Marilyn Monroe

Πηγή: savoirville.gr