The Tinder Swindler: 5 σημάδια να προσέξεις όταν κάποιος σε βομβαρδίζει με κινήσεις αγάπης

Σίγουρα όλο και κάπου θα έχεις πετύχει την υπόθεση του Shimon Hayut, γνωστό και ως Tinder Swindler, σε κάποιο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο χρήστης της εφαρμογής γνωριμιών από το Ισραήλ κυκλοφορεί παντού ως είδηση, καθώς το Netflix γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τις ιστορίες των γυναικών από τις οποίες απέσπασε τεράστια χρηματικά ποσά.

Για δύο χρόνια, ο Hayut έπειθε γυναίκες ότι ήταν ο πλούσιος δισεκατομμυριούχος Simon Leviev, παρασύροντας τα θύματά του με πλούσια ραντεβού και χρησιμοποιώντας μεγαλειώδεις ρομαντικές χειρονομίες στα πρώτα στάδια της σχέσης τους για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Από το φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια και τη διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι τις τεράστιες ανθοδέσμες και τα ταξίδια με ιδιωτικά αεροπλάνα, η εξαπάτηση του Hayut έχει γίνει πρώτη είδηση στο διαδίκτυο – και ιδιαίτερα το πώς αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ενός «ερωτευμένου» που σε βομβαρδίζει με κινήσεις αγάπης.

«Βομβαρδισμός αγάπης είναι όταν ένα άτομο σου δίνει μια δυσανάλογη ποσότητα προσοχής και πράξεων αγάπης πολύ νωρίς σε μια σχέση», λέει η ειδικός γνωριμιών Abi Blears.

«Είναι μια κοινή τεχνική χειραγώγησης που χρησιμοποιείται από ναρκισσιστές και τοξικούς ανθρώπους ως μέσο για να δημιουργήσουν ένα έντονο ρομαντικό δέσιμο, προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν και να κατευθύνουν το άλλο άτομο στην πορεία».

Ενώ ο Hayut μπορεί να είναι ένα ακραίο παράδειγμα ενός τέτοιου ανθρώπου που θα συναντήσεις στην πραγματική ζωή, πολλοί περιπλανώνται ανάμεσά μας, μπαίνουν στη ζωή μας πολύ πριν συνειδητοποιήσουμε τα βάθη της εξαπάτησής τους.

Πώς καταλαβαίνεις τα σημάδια που χρειάζεται να προσέξεις όταν κάποιος σε βομβαρδίζει με κινήσεις αγάπης;

1. Σε γεμίζει με δώρα και επαίνους από νωρίς στη σχέση
«Πολύ νωρίς στο ραντεβού σε πλημμυρίζει με επαίνους και δώρα, μοιάζοντας να θέλει να σε κακομάθει και να σου φερθεί σαν να είσαι πριγκίπισσα», λέει η Blears. «Μπορεί να αισθάνεσαι ότι όλο αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, σαν να βγαίνεις με χαρακτήρα από μια ρομαντική ταινία. Αν φαίνεται υπερβολικά μη ρεαλιστικό για να είναι αληθινό και μη βιώσιμο με την πάροδο του χρόνου, μάλλον είναι».

2. Προχωράει πολύ γρήγορα
Η Blears λέει ότι οι άνθρωποι που θα σε βομβαρδίσουν με τέτοιες τακτικές, τείνουν να πιέζουν τον ρυθμό της σχέσης πολύ γρήγορα, θέλοντας να δημιουργήσουν από το πρώτο ραντεβού κάτι επίσημο. Συνήθως κινούνται πολύ γρήγορα και γι’ αυτό μπορεί να νιώθεις ότι δεν είναι κάτι που έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. «Είναι σαν να αποφάσισαν να τα ποντάρουν όλα για όλα, παρόλο που δεν μπορούν πραγματικά να σε γνωρίζουν αρκετά καλά για να πάρουν μια τεκμηριωμένη απόφαση», συμπληρώνει η ειδικός.

3. Επικοινωνεί πάρα πολύ μαζί σου
«Μπορεί να γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί με τον χρόνο σας, να σου τηλεφωνούν και σου στέλνουν μηνύματα πολλές φορές την ημέρα για να δουν πώς είσαι και τι κάνεις», προειδοποιεί η Blears. Συχνά ισχυρίζονται ότι τους λείπεις, ότι δεν σε χορταίνουν ή ίσως δηλώσουν ότι πιστεύουν ότι είστε αδελφές ψυχές.

4. Ταυτίζεται με τις απόψεις σου και συμφωνεί με όλα όσα λες
Ενώ η ιδέα του να βγαίνεις με κάποιον που σκέφτεται παρόμοια με σένα είναι ελκυστική, υπάρχουν σίγουρα όρια και σε αυτό. «Οι άνθρωποι που σε βομβαρδίζουν με κινήσεις απότομης αγάπης μπορεί να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και ευχάριστοι και όλες οι απόψεις και οι ανάγκες τους φαίνονται να είναι ακριβώς ίδιες με τις δικές σου», λέει η Blears. «Αυτό μπορεί να σε κάνει είτε να πιστεύεις ότι σκέφτονται ακριβώς όπως εσύ, είτε μπορεί να σε κάνει να υποψιαστείς ότι δεν είναι ειλικρινείς με τις απόψεις τους».

5. Οι φίλοι σου ανησυχούν για τη σχέση σου
Εάν οι φίλοι σου εκφράζουν ανησυχία για τη σχέση σου, αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να προσέξεις, σύμφωνα με την Blears. «Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό εάν οι φίλοι σου συνήθως δεν το κάνουν αυτό. Ένας τρίτος που σε νοιάζεται και δεν εμπλέκεται άμεσα σ’αυτό, μπορεί σίγουρα να είναι πιο λογικός και αντικειμενικός.

Είναι σημαντικό να παραμένουμε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν η σχέση γίνει σωματικά οικεία από νωρίς ή αν δεν έχεις χώρο ή χρόνο μακριά από τον άλλον. Δημιούργησε το χώρο και δες πώς αυτό επηρεάζει τη δυναμική μεταξύ σας. Αν πρόκειται να είσαι με κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής σου, σπάνια υπάρχει βάσιμος λόγος για να βιαστείς.\

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα 3 ζώδια που μπορείς να εμπιστεύεσαι 100%

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που προκαλούν hangover, εκτός από το αλκοόλ

Πηγή: SAVOIRVILLE