Κλείσιμο

Τέλος οι...τιάρες για τη Μέγκαν Μαρκλ: Η απαγόρευση που της επέβαλε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε φορέσει στον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι την art deco τιάρα της βασίλισσας Mary από τη βασιλική συλλογή κοσμημάτων. Τότε είχε διαφωνήσει με τη βασίλισσα Ελισάβετ για την επιλογή της τιάρας, αφού αρχικά ήθελε να φορέσει την τιάρα που τελικά φόρεσε η πριγκίπισσα Ευγενία στον γάμο της.

Εκείνη η αρχική διαφωνία για τα κοσμήματα μπορεί τότε να φαινόταν σαν μια απλή παραξενιά, αλλά μάλλον προμήνυε την μεγάλη απόσταση στις αντιλήψεις που θα αποκαλυπτόταν ότι υπήρχε ανάμεσα στην Μέγκαν και τη βασιλική οικογένεια, όπως έγιναν και ευρέως γνωστές μετά την εξομολόγηση της ίδιας στην Όπρα.

Μετά την απόφαση των Sussex λοιπόν, να αποχωρήσουν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να μετακομίσουν στην Αμερική η απόσταση αυτή μεγάλωσε ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Παλάτι αποφάσισε να απαγορεύσει στη Μέγκαν–που διατηρεί τον τίτλο της δούκισσας του Sussex- να παίρνει τα κοσμήματα της βασιλικής συλλογής.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της για αυτή την απαγόρευση, ενώ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμφώνησε, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Sun. Η βασιλική συλλογή, στην οποία η Μέγκαν δεν θα έχει πρόσβαση, περιλαμβάνει εκατοντάδες κοσμήματα ιστορικής και όχι μόνο αξίας, όπως διαμαντένια περιδέραια, καρφίτσες και τιάρες.

Πηγή: Must