Κλείσιμο

Στο σφυρί η οικία του Τζουζέπε Βέρντι - Αγώνας δρόμου της ιταλικής κυβέρνησης για να την αγοράσει

Θα διεξαχθούν συναυλίες σε πολλές ιταλικές πόλεις, με τα έσοδα να διατίθενται στην ιταλική κυβέρνηση 

Μια σειρά συναυλιών για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την αγορά της κατοικίας του Ιταλού συνθέτη της όπερας, Τζουζέπε Βέρντι, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, αναφέρει ο «Guardian».

Οι συναυλίες θα διεξαχθούν σε πολλές ιταλικές πόλεις με τα έσοδα να διατίθενται στην ιταλική κυβέρνηση για την αγορά της ξεχωριστής κατοικίας η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αρχική προσφορά τα 30 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ως μουσείο, μπορεί να διαθέσει από τον προυπολογισμό του 2023, 20 εκατ. ευρώ. 

Ο Τζουζέπε Βέρντι

Η βίλα στην οποία έζησε επί 50 χρόνια ο κορυφαίος συνθέτης βρίσκεται στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα ντι Βιλανόβα, κοντά στην πόλη Μπουσέτο όπου γεννήθηκε. Αρχικά, εκεί ζούσαν οι γονείς του, προτού μετακομίσει ο ίδιος με τη δεύτερη σύζυγό του, Τζουζεπίνα Στρεπόνι(Giuseppina Strepponi), το 1851, και παραμείνει έως το θάνατό του, το 1901. 

Η κατοικία είχε περάσει στην κατοχή τεσσάρων αδερφών, απογόνων της Μαρία Φιλομένα Βέρντι, της νεότερης ξαδέρφης του συνθέτη, την οποία μεγάλωσαν σαν δική τους κόρη.

Μετά από διαμάχη 20 χρόνων από τους κληρονόμους και δεδομένου του ότι κανείς δεν ήταν σε θέση να αγοράσει το μερίδιο του άλλου το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε πως πρέπει να πουληθεί. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Ιταλία