Οργή κατά της συγγραφέως του Χάρι Πότερ Τζέι Κ. Ρόουλινγκ γιατί είπε πως οι τρανς δεν είναι γυναίκες

Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζέι Κέι Ρόουλινγκ βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο... μάτι του κυκλώνα, καθώς εξόργισε για πάρα πολλούς από τους θαυμαστές της μετά από σχόλιο της στο twitter σχετικά με την τρανς κοινότητα.

Η συγγραφέας εξέφρασε ευθαρσώς την άποψη της, παραθέτοντας ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times με τίτλο «Γελοιότητα της αστυνομίας, καταγράφει βιαστές ως γυναίκες».

Όπως έγραφε ρεπορτάζ της εφημερίδας «η (βρετανική) αστυνομία επικρίνεται επειδή ανακοίνωσε ότι βιασμοί από δράστες με ανδρικά γεννητικά όργανα θα καταγράφονται ότι διαπράττονται από γυναίκα, εάν ο δράστης ‘αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα’». Το δηκτικό σχόλιο της συγγραφέως προκάλεσε οργή. 

H συγγραφέας υπαινίχθηκε ότι οι έννοιες πλέον αντιστρέφονται. «Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη. Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά. Η Άγνοια είναι Δύναμη. Το Άτομο με το Ανδρικό Μόριο που σε Βίασε είναι Γυναίκα» ανέφερε δηκτικά.

Το σχόλιο της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα μια εκ των θαυμαστών της απάντησε στο tweet της, πόσο την θλίβει να διαβάζει κάτι τέτοιο από εκείνη «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα το όνομά σου και θα ένιωθα κάτι διαφορετικό από μαγεία. Αλλά τώρα το βλέπω και σκέφτομαι πόσο απαίσιο ήταν αυτό που είπε για τους τρανς; Παρακαλώ σταμάτα, σε ικετεύω. Πληγώνεις τους ανθρώπους. Σταμάτα να προκαλείς πόνο».

Πηγή: skai.gr