Ο «κανόνας» που έσπασε η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του Φίλιππου

Το Σάββατο 17 Μαρτίου έγινε η κηδεία του Φίλιππου, η οποία βούλιαξε σε βαθιά θλίψη ολόκληρη την οικογένεια και ειδικότερα την βασίλισσα Ελισάβετ και τον γιο τους πρίγκιπα Κάρολο.

Συγκεκριμένα, αυτοί οι δύο έσπασαν έναν απαράβατο «κανόνα» του πρωτοκόλλου που θέλει τους βασιλείς πιο στυφνούς, πιο σκληρούς και όχι τόσο συναισθηματικούς δημόσια ακόμα κι αν το απαιτούν οι περιστάσεις.

Και οι δυο τους με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τους σύζυγο και πατέρα αντίστοιχα, με την βασίλισσα να κάθεται εντελώς μόνη στην κηδεία για να θρηνήσει τον άντρα της.

Ο Νάιτζελ Κάουθορν, συγγραφέας του βιβλίου για την ζωή του Φίλιππου, ισχυρίζεται πως ο πρίγκιπας  «δεν ενέκρινε τις δημόσιες εκφράσεις αγάπης».

Μιλώντας στο Femail της Daily Mail, εξήγησε: «Είναι σημαντικό πως όχι μόνο ο Κάρολος αλλά και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ φάνηκαν να παραβιάζουν αυτό τον κανόνα. Το σκληρό προσωπείο της μοναρχίας δεν υπάρχει πια και υπό την αυξημένη επιρροή του Καρόλου είναι πιθανόν να καταργηθεί καθώς δεν συμβαδίζει με την εποχή».

 

Πηγή: Must