Μπορεί το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου να θεραπεύσει την τριχόπτωση;

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου λέγεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προωθούν τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Στα μαλλιά, η καλύτερη κυκλοφορία θα μπορούσε να αποτρέψει την απώλεια αίματος από τα θυλάκια των τριχών, που θα οδηγούσε με τη σειρά της σε απώλεια μαλλιών.

Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο μπορεί να μειώσει την ξηροδερμία, να ηρεμήσει το τριχωτό και να ανακουφίσει από τη φαγούρα. Επιπλέον, έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, μειώνοντας την πιτυρίδα και την ανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν τριχόπτωση.

Τα καλά νέα είναι ότι όλες μπορούμε να δοκιμάσουμε το έλαιο δενδρολίβανου, ακόμα και εκείνες με βαμμένα μαλλιά. Όμως, όντας έλαιο μπορεί να βαρύνει την πολύ λεπτή τρίχα ενώ είναι πιο αποτελεσματικό για όσες έχουν λιπαρά ή/και φθαρμένα μαλλιά.

Επίσης, όπως με τις περισσότερες θεραπείες χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δεις αποτελέσματα και συνίσταται να κάνει ένα patch test για να σιγουρευτείς ότι δεν ερεθίζει το τριχωτό σου πριν το χρησιμοποιήσεις. Ακόμα, είναι καλό να συζητήσεις με το δερματολόγο σου εάν σε απασχολεί η τριχόπτωση και να εντοπίσετε μαζί την αιτία της πριν στραφείς σε κάποια θεραπεία.

Εάν όμως θες να δοκιμάσεις το έλαιο δενδρολίβανου για να ενδυναμώσεις τα μαλλιά σου, μπορείς να ξεκινήσεις με κάποια από τις παρακάτω DIY θεραπείες. Μπορείς να το εφαρμόζεις κάθε μέρα ή σε κάθε λούσιμο, αφού φυσικά, δεν σε ερεθίζει.

1. Φτιάξε το δικό σου έλαιο περιποίησης
Μπορείς να συνδυάσεις το έλαιο δενδρολίβανου με έλαιο αμυγδάλου ή καρύδας και να φτιάξεις το δικό σου έλαιο περιποίησης για τα μαλλιά. Εάν θες να το κάνεις ακόμη πιο δραστικό, ανάμειξε το και με έλαιο κολοκυθόσπορου που ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο σου σε όλο το μήκος των μαλλιών σαν μάσκα. Απλά το εφαρμόζεις, περιμένεις τουλάχιστον 10’ και ξεβγάζεις. Ιδανικά, άφησε το στα μαλλιά σου για 4-6 ώρες, καθώς χαλαρώνεις, κάνεις γυμναστική ή δουλειές του σπιτιού.

2. Ανακάτεψε το με το σαμπουάν σου
Μπορείς να αναμείξεις λίγες σταγόνες από το έλαιο δενδρολίβανου με το σαμπουάν σου ενώ λούζεσαι. Ενώ είναι πιο σύντομο και πρακτικό από την προηγούμενη θεραπεία, είναι λιγότερο δραστικό. Εάν όμως σε πιέζει ο χρόνος αξίζει να το δοκιμάσεις.

3. Δοκίμασε προϊόντα περιποίησης με δενδρολίβανο
Μια άλλη πρόταση είναι να δοκιμάσεις προϊόντα περιποίησης με δενδρολίβανο. Για να χαρείς όλα τα οφέλη του συστατικού αυτού, αξίζει να επιλέξεις ένα σαμπουάν και ένα conditioner που το περιέχουν. Τα αγαπημένα μας είναι τα Rosemary Mint Purifying Shampoo και Weightless Conditioner της Aveda. Όχι μόνο είναι φυσικά και δεν θα προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό, αλλά οι φόρμουλες τους είναι δοκιμασμένες.

Έτσι, είναι μια καλή αφετηρία για να δοκιμάσεις το δενδρολίβανο στα μαλλιά σου.

  • Aveda – Rosemary Mint Purifying Shampoo, Sephora.gr
  • Aveda – Rosemary Mint Weightless Conditioner, Sephora.gr
  • Condition & Shine Hair Oil – Τονωτική Λοσιόν Δεντρολίβανο για την Τριχόπτωση, Weleda
  • Nature’s Hair Miracle Λάδι Ενδυνάμωσης & Τόνωσης για τα Μαλλιά με Πρόπολη & 5 Αιθέρια Έλαια, Apivita

Διαβάστε ακόμα:

Για ποιο θέμα λέει τα περισσότερα ψέματα το κάθε ζώδιο

10 brands παρόμοια με τα Zara που αξίζουν την προσοχή σου

Πηγή: savoir ville