Εκσυγχρονισμός ή συντηρητισμός; Η Μίνι Μάους εγκαταλείπει το μίνι για παντελόνι-σακάκι αλά Μέρκελ! (pic) 

Εκσυγχρονισμός ή… μήπως κεκαλυμμένος συντηρητισμός σε μια εποχή κλιμακούμενης πολιτικής ορθότητας; Με απόφαση της Disney η Μίνι αφήνει στην ντουλάπα το πουά μίνι φόρεμά της για παντελόνι-σακάκι αλά Άνγκελα Μέρκελ και Χίλαρι Κλίντον! 

Η νέα εμφάνιση σχεδιάστηκε από τη διάσημη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακάρτνεϊ επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων για τη Disneyland του Παρισιού. Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή είναι απλώς προσωρινή(;), έγινε δεκτή με ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο από τους θαυμαστές της Disney. 

Η Μίνι θα κάνει το ντεμπούτο της με το νέο μπλε πουά σύνολο στο Παρίσι από το Μάρτιο του 2022, όπου θα το φορέσει εγκαίρως για τον εορτασμό του Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας. «Αυτή η νέα αντίληψη για τα εμβληματικά πουά της κάνει τη Μίνι Μάους σύμβολο προόδου για μια νέα γενιά», είπε η Μακάρτνεϊ 

Η Walt Disney Studios ενισχύει την ποικιλομορφία των χαρακτήρων της στη μεγάλη (και τη μικρή) οθόνη, τοποθετώντας ταινίες σε νέες τοποθεσίες και δίνοντας στους χαρακτήρες της ευρύτερο υπόβαθρο. 


Στο πλαίσιο αυτό, στην επερχόμενη επιστροφή της Χιονάτης στον κινηματογράφο, το στούντιο αναθέτει τη Λατίνα ηθοποιό Ρέιτσελ Ζέγκλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας, ενώ και οι νάνοι φαίνεται ότι θα αντικατασταθούν από ξωτικά. 

Η συντηρητική αμερικανίδα σχολιάστρια Κάντις Όουενς επέκρινε τη μεταμόρφωση ως μια προσπάθεια να γίνει η Μίνι Μάους «πιο αρρενωπή», κατηγορώντας όσους βρίσκονται πίσω από αυτό ότι προσπαθούν να «καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό» σε μια συνέντευξή της στο Fox News. Συνέκρινε χαριτολογώντας την επιλογή ρούχων της Μίνι με αυτή της Χίλαρι.

Πάντως, κάποιοι θαυμαστές τόνισαν στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Μίνι Μάους φοράει παντελόνι. Το 2019 το καρτούν έκανε το ντεμπούτο της ως «Captain Minnie» και  εθεάθη φορώντας ένα λευκό ναυτικό παντελόνι.

ΥΓ. Για όσους αναρωτιούνται το «Μίνι» για την ποντικίνα μας είναι υποκοριστικό του… Μινέρβα (Αθηνά στα λατινικά)…

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr