Μindfulness hack: Πώς η τεχνική της σταφίδας θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το στρες σε δύο λεπτά

Μπορεί μια σταφίδα να σε βοηθήσει να απαλλαγείς άμεσα από το στρες;

Υπάρχει μια μέθοδος, που ονομάζεται η «τεχνική της σταφίδας», η οποία θα σε βοηθήσει να ξε-αγχωθείς και να ηρεμήσεις στο λεπτό.

Η καθημερινότητά μας σήμερα μας προσφέρει χίλιους λόγους να αγχωθούμε και να ανησυχούμε. Μπορεί ξαφνικά, εκεί που είσαι χαλαρά και άνετα να βρεθείς να έχεις να λύσεις άπειρα πράγματα και ο χρόνος να κυλάει βασανιστικά γρήγορα.

Εννοείται λοιπόν, πως σε αυτή τη στιγμή, και θα τα χάσεις και θα πανικοβληθείς και θα θες να πετάξεις τον υπολογιστή από το παράθυρο.

Πριν λοιπόν, πάθεις κρίση πανικού πάρε μια σταφίδα.

Η μέθοδος

Η τεχνική της σταφίδας λοιπόν, βασίζεται στην συγκέντρωση.

Πιο συγκεκριμένα, επικεντρώνεις το βλέμμα και την προσοχή σου πάνω στη σταφίδα. Συγκεντρώνεσαι πάνω σε αυτή. Παρατηρείς προσεχτικά την όψη της, τις λεπτομέρειες της επιφάνειάς της και την υφή της. Μπορείς αν θέλεις και να την μυρίσεις.

Μετά από 20 δευτερόλεπτα, κράτα τη κοντά στο αυτί σου και προσπάθησε να ακούσεις το πώς ακουμπούν τα δάχτυλα πάνω της, πώς  νιώθεις την επιφάνειά της στην επιδερμίδα σου. Τέλος, βάλε τη στο στόμα σου και νιώσε τη γεύση της.

Μπορεί να ακούγεται κάπως γελοία η όλη φάση, αλλά προς διάψευσή σου, η επιτυχία της μεθόδου είναι αδιαμφισβήτητη.

Πώς λειτουργεί

Αυτή η δίλεπτη τεχνική είναι πολύ αποτελεσματική, γιατί σε κάνει να επικεντρωθείς για λίγο σε κάτι άλλο και σε απομακρύνει από την πηγή του άγχους σου.

Εννοείται πως μπορείς να αντικαταστήσεις τη σταφίδα με οτιδήποτε άλλο θέλεις. Μπορεί να είναι ένα φρούτο, μια τσίχλα, ένα οποιοδήποτε αντικείμενο.

Η Kareen Griffith, η σύμβουλος ενσυνειδητότητας, που επινόησε αυτή την τεχνική της σταφίδας, ισχυρίζεται ότι αυτή η μέθοδος θα σε βοηθήσει στο να έχεις το έλεγχο του εαυτού σου. Σταδιακά δε, δεν θα χρειάζεσαι καν τη σταφίδα. Θα μπορείς να συγκεντρώνεσαι μόν@ σου. Κι αυτό είναι ένα βήμα στο να μπορέσεις να προχωρήσεις σε διαλογιστικές ασκήσεις.

Το επόμενο στάδιο

Μετά από την τεχνική της σταφίδας κι αφού θα έχεις εξοικειωθεί, μπορείς να περάσεις και στο επόμενο στάδιο. Πρόκειται για μια σειρά διαλογιστικών ασκήσεων, που θα σε ενδυναμώσουν και θα σε ενισχύσουν περισσότερο.

Πρόκειται για την μέθοδο των πέντε και διαρκεί το πολύ πέντε λεπτά.

Περνάς λοιπόν, μερικά λεπτά συγκεντρωμένος στο να παρατηρείς πέντε πράγματα, να ακούς τέσσερις ήχους, να αισθάνεσαι τρία πράγματα (πχ. τα δάχτυλα σου), να μυρίζεις δύο πράγματα και να γεύεσαι ένα.

Είναι λοιπόν, μια πιο εξελιγμένη τεχνική, η οποία θα σε βοηθήσει να ηρεμείς και να έχεις διαύγεια, σε καταστάσεις έξτρα αγχωτικές.

Όπως και να έχει, οι σταφίδες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές και νόστιμες.

Διαβάστε ακόμη:

Παγωτό σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Το φαινόμενο “hoovering” σε μια σχέση και πώς να το αποφύγεις

Πηγή: www.savoirville.gr