Maureen McGovern: Μιλάει για τη ζωή της με τη νόσο του Αλτσχάιμερ - Δεν φοβάμαι να πεθάνω

Η τραγουδίστρια μίλησε για την ασθένειά της και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σκηνή τον περασμένο Αύγουστο 

Η διάσημη τραγουδίστρια Μορίν ΜακΓκόβερν με το τραγούδι της «The Morning After» έχει διαδώσει ένα μήνυμα ελπίδας εδώ και 50 χρόνια. Τώρα όμως γίνεται ο δικός της «φάρος» ελπίδας καθώς μαθαίνει να ζει με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Αν και η προοδευτική και ανίατη ασθένεια έχει αρχίσει να κλέβει από την 73χρονη καλλιτέχνιδα το καθημερινό της λεξιλόγιο, εξακολουθεί να απαγγέλλει αβίαστα τους στίχους του τραγουδιού, μιλώντας στο People, και δίνοντας έμφαση στο στίχο: «"Υπάρχει ελπίδα. Μην τα παρατάς". Αυτό είναι το μάντρα μου. Μην τα παρατάς».

Η ΜακΓκόβερν μίλησε για την ασθένειά της και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σκηνή τον περασμένο Αύγουστο με μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό της ιστότοπο και ένα βίντεο στο Facebook, επισημαίνοντας ότι στην αρχή «πάλεψε με το αναπόφευκτο σοκ, με τον φόβο και την απελπισία».

Αλλά σήμερα, κρατά μακριά αυτούς τους φόβους με μια ενεργή ζωή και μια έντονη αίσθηση του σκοπού. Κατοικεί σε μια κοινότητα συνταξιούχων του Κολόμπους που της προσφέρει ταυτόχρονα ανεξαρτησία και ασφάλεια, και έχει περικυκλωθεί από έναν στενό οικογενειακό κύκλο και αφοσιωμένων φίλων. «Πραγματικά, πραγματικά πιστεύω ότι είμαι ευλογημένη για τόσα πολλά πράγματα», είπε.

Αν και οι μέρες των συναυλιών της έχουν τελειώσει, η ΜακΓκόβερν εξακολουθεί να διασκεδάζει τους κατοίκους της κοινότητας των συνταξιούχων, μαζί με έναν πιανίστα της τζαζ δίνοντας περιστασιακά ρεσιτάλ. «Προχωράς μέρα - μέρα», είπε και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα είναι μια μέρα για να την κάνεις καλύτερη».

Η χαρά της, λέει, προέρχεται επίσης από την οικογένειά της --είναι κοντά στα τρία παιδιά και τα επτά εγγόνια της αδερφής της-- και από έναν μεγάλο κύκλο φίλων που έχουν συσπειρωθεί στο πλευρό της. Και υπάρχει χαρά, συμπληρώνει «που είμαι ακόμα εδώ, ειλικρινά».

«Δεν φοβάμαι να πεθάνω, ιδιαίτερα» πρόσθεσε η τραγουδίστρια. «Θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι θα πάρω ό,τι μπορώ από τη ζωή. Ό,τι κι αν υπάρχει εκεί έξω, δεν το ξέρουμε. Επομένως, πρέπει απλώς να ξεκινήσετε να τραγουδάτε».

Πηγή: skai.gr